A. G. Astrauskaitė toliau dirba savo pareigose: savivaldybės laiškas mokyklą pasiekė, bet direktorė dar neapsisprendė

Riaušių prie Seimo organizavimu kaltinamą mokytoją Astrą Genovaitę Astrauskaitę įdarbinusi Vilniaus „Juventos“ gimnazijos direktorė Irina Ignatavičienė gavo savivaldybės raštą, kuriuo raginama pedagogę atleisti iš einamų pareigų. Visgi direktorė tikina kol kas sprendimo nepriėmusi, tai padaryti žada per duotą terminą – 5 darbo dienas.

Astra Genovaitė Astrauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Astra Genovaitė Astrauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2022, 2:11 PM

„Šiandieną iš ryto susipažinau su raštu, kuris vakar buvo jau po darbo išsiųstas. Man duota laiko priimti 5 dienų bėgyje priimti sprendimą. Reiškiasi, laiko yra iki kito ketvirtadienio. Aš dar sprendimo nepriėmiau“, – Eltai teigė I. Ignatavičienė.

Gimnazijos direktorė akcentuoja, kad prieš priimant sprendimą „reikia būtinai pagalvoti“.

Vilniaus miesto savivaldybės sudaryta komisija pastarąją savaitę baigė darbą ir nustatė, kad A. G. Astrauskaitė buvo priimta į darbą pažeidžiant tvarką, t.y. nebuvo tinkamai paskelbtos atrankos.

ELTA primena, kad A. G. Astrauskaitė 2021 m. rugpjūčio 10 d. prie LR Seimo organizavo mitingą, kuris virto riaušėmis. Dėl jų atliekamas ikiteisminis tyrimas, įtarimai dėl riaušių pateikti daugiau nei pusšimčiui žmonių. Dėl to lapkričio pradžioje švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė teigė, kad jos asmenine nuomone tokie asmenys kaip A. G. Astrauskaitė neturėtų mokyti vaikų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.