Riaušių byloje įtariamą A. Sabaliauskaitę LVŽS delegavo į rinkimų komisiją: R. Karbauskis problemos nemato

Palangos rinkimų komisijos nare tapo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) deleguota Adelina Sabaliauskaitė, įtariama dėl dalyvavimo praėjusiais metais prie Seimo vykusiose riaušėse. Valstiečiai A. Sabaliauskaitės kandidatūrą teikė į Palangos apygardos pirmininkes, tačiau jos kandidatūra buvo nesvarstoma, nes neatitiko keliamų reikalavimų. Pasak LVŽS lyderio Ramūno Karbauskio, dar nieko nereiškia, kad kandidatė yra įtariamoji riaušių prie Seimo byloje, nes teismas jos kaltės neįrodė. Todėl, politikas nemato jokios problemos, kad ji buvo deleguota rinkimų komisijos nare.

 A. Sabaliauskaitė ir R. Karbauskis.<br> Lrytas.lt koliažas.
 A. Sabaliauskaitė ir R. Karbauskis.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2022, 4:18 PM

LVŽS A. Sabaliauskaitės kandidatūrą teikė į Palangos apygardos pirmininkes, tačiau jos kandidatūra buvo nesvarstoma, nes neatitiko keliamų reikalavimų.

„Sudarydama rinkimų komisijas VRK vadovaujasi Rinkimų kodekso nuostatomis. Šiuo metu Jūsų minimas asmuo atitinka Rinkimų kodekse nustatytus reikalavimus rinkimų komisijos nariui. Jei asmuo, vykdydamas komisijos nario pareigas, nebeatitiks šių reikalavimų, jis bus atleidžiamas iš pareigų“, – Eltą informavo VRK.

Komisija taip pat akcentuoja, kad be formalių reikalavimų yra labai svarbu, kad politinės partijos, deleguojančios asmenis į komisijos narius, atsižvelgtų į visas Rinkimų kodekso nuostatas, nes Vyriausioji rinkimų komisija neturi teisės atmesti partijų deleguotų asmenų kandidatūrų, jeigu jos atitinka šio kodekso reikalavimus.

Savo ruožtu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia apie šį atvejį nėra girdėjęs. Visgi, pasak jo, tai, kad rinkimų komisijos narė yra įtariama dalyvavime riaušėse prie Seimo, dar nereiškia, kad yra kalta.

„Aš net nežinodamas žmogaus, nežinodamas istorijos nebūčiau linkęs teisti, kaip pas mus dažnai visuomenėje lengva ranka nuteisia. Tam yra teismai, tyrimai ir t.t. Jei žmogus būtų teistas, niekas nekeltų, bet tai, kad ji minima kažkokiame tyrime arba yra įtariamoji, tai dar nėra teismo sprendimas“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

„Ir apskritai, kas susieta su tuo mitingu, man kelia dar labai daug klausimų paprasčiau kaip žmogui. Nes tas riaušes prie Seimo išprovokavo pati valdžia“, – pridūrė jis.

Tyrimo dėl riaušių prie Seimo metu buvo apklausta 319 liudytojų, pranešimai apie įtarimus įteikti 101 asmeniui. 14 asmenų ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, todėl šiuo metu 87 įtariamiesiems įteikti galutiniai įtarimai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.