Kurdami žaislus Prezidentūros kalėdinei eglei vaikai įsivaizdavo namus

Artėjant Kalėdoms Jiezno (Prienų r.) gyventojai buvo pasinėrę į kūrybą. Vaikai ir suaugusieji kūrė žaislus – namelius, kurie papuošė šalies Prezidentūros kalėdinę eglę. Suvenyruose įkūnytos gražiausios svajonės.

Jiezno vaikai ir suaugusieji kūrė namelius, kurie iškeliavo į Prezidentūrą.<br> lrytas.lt montažas.
Jiezno vaikai ir suaugusieji kūrė namelius, kurie iškeliavo į Prezidentūrą.<br> lrytas.lt montažas.
Jiezno vaikai ir suaugusieji kūrė namelius, kurie iškeliavo į Prezidentūrą.<br>I.Ligeikienės nuotr.
Jiezno vaikai ir suaugusieji kūrė namelius, kurie iškeliavo į Prezidentūrą.<br>I.Ligeikienės nuotr.
 Prezidentūros Kalėdų eglė.<br> Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos (R.Dačkaus) nuotr.
 Prezidentūros Kalėdų eglė.<br> Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos (R.Dačkaus) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-12-05 07:41

Jiezno paramos šeimai centro ir šio centro Globos centro mažieji lankytojai drauge su socialiniais darbuotojais, Jiezno žmonių su negalia sąjungos nariai ir tiesiog šio miesto gyventojai dalyvavo akcijoje „Namų jaukumas“, kurią sumanė Lietuvos Respublikos pirmoji ponia Diana Nausėdienė.

Akcijos metu įvairios Lietuvos bendruomenės buvo pakviestos kartu sukurti simbolinį Lietuvos valstybės medį, kurį puoštų žmonių pagaminti simboliniai namukai.

Iš veltinio sukurti maži namai papuošė Prezidentūros kalėdinę eglę. Vėliau suvenyrai bus padovanoti tiems, kuriems šiuo metu namų šilumos trūksta labiausiai.

Akcijoje dalyvavusio Jiezno paramos šeimai centro Globos centro socialinė darbuotoja Irena Ligeikienė pasakojo, kad namukus kūrė 22 jaunieji lankytojai.

„Į centrą buvo atgabenta veltinio atraižų, sagų, blizgučių, įvairių aplikacijų. Iš jų 10–12 metų vaikai, pasitelkę fantaziją, ir kūrė namelius.

Prezidentūrai padovanojome 12 namelių. Kitus pasilikome ir pasipuošėme savo patalpas. Kadangi medžiagų dar liko, centro lankytojos mergaitės ir toliau vis dar kuria žaislus, nes idėja vaikams labai patiko“, – pasakojo I.Ligeikienė.

Kalėdines puošmenas su Jiezno neįgaliaisiais ir vaikais kūrė ir tautodailininkė Laimutė Butkienė. Moteris ne vienus metus savanoriauja ir padeda pasinerti į kūrybą įvairioms Jiezno bei aplinkinių kaimų bendruomenėms.

„Šiais metais labai maloniai nustebino vaikų darbštumas. Prieš kuriant namukus kiekvienas įsivaizdavo, kokius namus norėtų turėti pats, pasakojo, kad juose turi būti šilta, šviesu, jauku, namuose turi tvyroti laimė. Tokius namus vaikai ir kūrė“, – pasakojo L.Butkienė.

Tautodailininkė sakė, kad mergaitėms darbuotis su adata ir siūlais nebuvo lengva, bet joms idėja sukurti svajonių namus taip patiko, kad uoliai ir kruopščiai siuvo suvenyrus.

Socialinė darbuotoja prisiminė, kad vaikai drauge su centro darbuotojais kalėdinius papuošimus – paukščius – Prezidentūros eglei kūrė ir pernai.

„Būtų malonu, jei Prezidentūros atstovai mus pakviestų į svečius, vaikams būtų įdomu pamatyti, kaip atrodo jų kurti darbeliai, pakabinti ant eglės“, – mintimis dalijosi I.Ligeikienė.

Iš viso Prienų krašto žmonės sukūrė ir į Prezidentūrą išgabeno 43 simbolinius namukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.