Konservatoriai ketvirtadienį spręs dėl M. Majausko likimo frakcijoje

Mykolo Majausko likimas Seimo konservatorių gretose bus sprendžiamas ketvirtadienį, sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. Pasak jos, planuota šį klausimą kelti ateinančią savaitę, tačiau M. Majauskui pranešus apie ketinimus siekti Vilniaus miesto mero posto – sprendimas gali būti priimtas ir greičiau.

Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Dec 7, 2022, 12:34 PM, atnaujinta Dec 14, 2022, 1:24 PM

„Rytoj turime rutininę frakciją. Šiaip neketinome taip greitai spręsti, ketinome šį klausimą perkelti į kitą savaitę neforsuojant. Bet, matyt, kolegos kels klausimą, kaip daryti toliau“, – Eltai sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Klausimas bus keliamas, bet ar mes prieisime kažkokio sprendimo – negaliu pasakyti“, – pridūrė ji.

Politikė neslėpė kritiškai vertinanti M. Majausko sprendimą sostinės mero rinkimuose mesti iššūkį konservatorių keliamam kandidatui Valdui Benkunskui.

„Sprendimą kandidatuoti vertinu kaip nenuoširdų. Mes prieš mėnesį baigėme kandidatų kėlimo procedūrą į miestų merus. Tuo metu Mykolas dar buvo partijos skyriaus pirmininkas. Dabartinis jo apisprendimas yra nenuoširdus vilniečių atžvilgiu“, – sakė politikė.

Trečiadienį M. Majauskas pareiškė sieksiąs tapti Vilniaus miesto meru. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

„Nusprendžiau kandidatuoti į Vilniaus merus kaip savarankiškas ir nepriklausomas kandidatas. Turiu idėjų, energijos ir noriu visas jėgas skirti svarbiam tikslui. Sprendimą dalyvauti mero rinkimuose priėmiau tikėdamas, jog atėjo laikas žmonėms, kurie nebijo imtis asmeninės atsakomybės. Nepriklausydamas nuo politinių partijų galėsiu atstovauti visiems miestiečiams ir skirti visas jėgas Vilniui. Kviečiu kreiptis visus mane palaikančius, turinčius idėjų ar pasiūlymų Vilniui“, – savo feisbuko paskyroje rašė M. Majauskas.

Antradienį M. Majauskas pareiškė, kad atsistatydina iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.