Netikėtas M. Majausko žingsnis – sieks tapti Vilniaus meru

Iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų antradienį atsistatydinęs Mykolas Majauskas pranešė netikėtą žinią – sieks tapti Vilniaus miesto meru.

Mykolas Majauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Mykolas Majauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2022, 11:04 AM, atnaujinta Dec 7, 2022, 12:44 PM

„Nusprendžiau kandidatuoti į Vilniaus merus kaip savarankiškas ir nepriklausomas kandidatas. Turiu idėjų, energijos ir noriu visas jėgas skirti svarbiam tikslui. Sprendimą dalyvauti mero rinkimuose priėmiau tikėdamas, jog atėjo laikas žmonėms, kurie nebijo imtis asmeninės atsakomybės.

Nepriklausydamas nuo politinių partijų galėsiu atstovauti visiems miestiečiams ir skirti visas jėgas Vilniui. Kviečiu kreiptis visus mane palaikančius, turinčius idėjų ar pasiūlymų Vilniui“, – feisbuke paskelbė M.Majauskas.

Primename, kad politikas antradienį paskelbė paliekantis Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko kėdę. Tokį sprendimą jis priėmė nepaisant to, kad nepasitikėjimo juo procedūra, slaptame balsavime nepasirodžius valdantiesiems, žlugo.

„Aš puikiai suprantu, kad sklandus komiteto darbas priklauso nuo santykių su valdančiąja dauguma, darbo su Vyriausybe, pasitikėjimo.

Šis balsavimas ir valdančiosios daugumos laikysena rodo, kad pasitikėjimo aš neturiu ir manęs komiteto pareigose matyti nenori. Įvertinęs visas šias aplinkybes, priėmiau sprendimą pasitraukti pats“, – sakė M.Majauskas.

Valdantieji konservatoriai neslėpė, kad sieks M.Majauską atleisti iš komiteto pirmininko pareigų, nes šis nepakluso partinei drausmei ir teikė su Vyriausybe nesuderintas iniciatyvas, susijusias su kitų metų biudžetu.

M.Majauskas praėjusią savaitę buvo pašalintas iš konservatorių partijos, nes palaikė su Vyriausybe nederintą siūlymą visiems 2023-iesiems pratęsti pridėtinės vertės mokesčio lengvatą maitinimo sektoriui.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.