Raudonasis Kryžius savaitgalį Lietuvoje surinko kone 4 tūkst. miegmaišių Ukrainai: tikslas paramą išsiųsti kuo greičiau

Nors baimintasi, kad dėl infliacijos lietuviai į renkamą paramą Ukrainai žiūrės atsargiai, vis tik, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savaitgalį inicijuotos akcijos metu Ukrainos gyventojams buvo surinkta beveik keturi tūkstančiai miegmaišių, teigia organizacijos atstovė Luka Lesauskaitė. Anot jos, siekiant kuo skubiau padėti ukrainiečiams ištverti sunkią žiemą, surinktą paramą ketinama išsiųsti jau šią savaitę.

 Raudonasis Kryžius savaitgalį Lietuvoje surinko kone 4 tūkst. miegmaišių Ukrainai: tikslas paramą išsiųsti kuo greičiau.<br> Redcorss.lt
 Raudonasis Kryžius savaitgalį Lietuvoje surinko kone 4 tūkst. miegmaišių Ukrainai: tikslas paramą išsiųsti kuo greičiau.<br> Redcorss.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-12 12:15

„Per savaitgalį surinkome 3861 miegmaišį per visą Lietuvą. Nors buvo ir prastos oro sąlygos, ir sniegas, bet žmonės tikrai labai aktyviai ir gausiai nešė. (...) Girdėjome iš mažesnių miestų, kad miegmaišių netgi pritrūko, pavyzdžiui, Alytuje, Elektrėnuose ir kituose miestuose. Tai, galima teigti, netgi susidūrėme su tokiu iššūkiu“, – apie savaitgalį vykusią paramos akciją Eltai pasakojo L. Lesauskaitė.

Raudonojo Kryžiaus atstovė neslepia – pastaruoju metu finansinė parama ukrainiečiams yra sumažėjusi. Vis tik, teigia ji, prie iniciatyvos prisidėjusių žmonių skaičius nudžiugino.

„Baiminomės, kad žmonės dėl finansinių sunkumų į akciją žiūrės atsargiai, nenorės įsitraukti, bet tikrai matėme, kad visi ėjo gausiai ir, nors sunku dar daryti išvadą, bet panašu, kad didžioji dalis atneštų miegmaišių buvo nauji. Tai kartais, kai susiduriame su finansiniais sunkumais, atnešti konkretų daiktą ir jį paaukoti yra šiek tiek lengviau morališkai nei aukoti pinigus. Tai tikrai rezultatu džiaugiamės, o dabar mūsų tikslas kuo greičiau išsiųsti į Ukrainą“, – sakė ji.

Anot L. Lesauskaitės, planas paramą į Ukrainą siųsti jau šią savaitę.

„Konkrečios datos dar neturime, nes turi per šiandien iš visų miestų suvažiuoti miegmaišiai į Vilnių ir tada matysime, kiek dienų reikės. Tai tikimės, kad per dvi dienas savanoriams pavyks juos peržiūrėti, supakuoti, surūšiuoti. Tai planas yra šios savaitės gale išsiųsti, bet priklauso nuo to, kaip eisis darbai“, – svarstė Raudonojo Kryžiaus atstovė.

L. Lesauskaitės teigimu, ketinama visoje Europoje surinkti apie 75 tūkst. miegmaišių. Tuo tarpu Lietuvoje, prezidento Gitano Nausėdos kvietimu, ši parama bus tęsiama savivaldybių lygmeniu.

„Prezidentas, kuomet kvietė prisijungti prie mūsų akcijos, išsiuntė kvietimą savivaldybėms, merams įsitraukti į akciją, tai dabar per savivaldybes turėsime akciją. Yra prašoma aukoti arba miegmaišius, arba nupirkti generatorius. Bet vešime šią paramą jau po švenčių“, – pažymėjo organizacijos atstovė.

ELTA primena, kad savaitgalį Raudonasis Kryžius inicijavo miegmaišių rinkimo akciją ir kvietė žmones atnešti švarius naudotus arba naujus miegmaišius. Prie iniciatyvos prisidėjo ir šalies vadovas, paraginęs prie paramos prisidėti Lietuvos gyventojus.

„Šiandien Ukrainoje yra taip pat vėsu, šalta ir drėgna kaip ir Lietuvoje. Pabandykime patys įsivaizduoti kaip jaustis žmonėms, kurie neturi šildymo, elektros. Kaip jiems ilsėtis, kaip jiems rasti apskritai kokį šiltesnį kampą“, – komentuodamas Lietuvos Raudonojo Kryžiaus surengtą miegmaišių rinkimo akciją sakė prezidentas.

„Neleiskime šitam purvui ir šitam pykčiui užgniaužti pasipriešinimą taikioje valstybėje. Padarykime viską. Mes, lietuviai, galime padaryti stebuklus. Ir padarykime viską, kad blogis pralaimėtų, kad gėris triumfuotų. Kartais tam reikia tiek nedaug“, – žurnalistams pažymėjo šalies vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.