G. Landsbergis apie naują BFK pirmininką: ryšys tarp komitetų pirmininkų ir Vyriausybės yra gyvybiškai svarbus

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad konservatorių frakcija, delegavusi Mindaugą Lingę ir Justą Džiugelį vadovauti Biudžeto ir finansų (BFK) bei Socialinių reikalų ir darbo (SRDK) komitetams, įvertino parlamentarų kompetencijas bei patikimumą.

Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 11:05 AM

Pasak užsienio reikalų ministro, parlamento komitetų pirmininkai turi glaudžiai bendradarbiauti su Ministrų Kabinetu, tad tinkamas abipusis ryšys yra „gyvybiškai svarbus“.

„Komitetų pirmininkai tikrai turi tampriai dirbti su Vyriausybe. Drauge su Vyriausybe įgyvendinti koalicijos programą, todėl labai svarbus pasitikėjimas tarp pirmininkų ir ministrų, ir premjerės. Tas sąryšis yra gyvybiškai svarbus. Manau, kad tai buvo vienas iš argumentų. Ir aišku kompetencija, be abejonės“, – antradienį Seime žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Paklaustas, ar neabejoja J. Džiugelio tinkamumu vadovauti komitetui, mat politikas neturi aukštojo išsilavinimo, konservatorių lyderis pažymėjo, jog kolegos veikla Seime „neleidžia bejoti jo kompetencija“.

„Manau, kad sprendžiant iš jo darbo, kaip jis yra dirbęs, ką jis yra nuveikęs, kokius įstatymo projektus teikia – tas neleidžia abejoti jo kompetencija“, – tvirtino jis.

ELTA primena, kad TS-LKD nusprendė deleguoti naują BFK pirmininką po kilusio konflikto su buvusiu BFK pirmininku Mykolu Majausku. M. Majauskas aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą, todėl TS-LKD Priežiūros komitetas apsisprendė jį pašalinti iš TS-LKD gretų.

Vėliau M. Majauskas pareiškė, kad neturėdamas savo kolegų palaikymo pats traukiasi iš BFK pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku.

Be to, pasitraukęs iš BFK, politikas pranešė, kad savo noru traukiasi ir iš konservatorių frakcijos Seime. M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.