Pokyčiai po pokyčių: konservatoriai rado, ką pasodinti į M. Majausko kėdę, bet prireikė rokiruotės

Valdantieji konservatoriai į Seimo Biudžeto ir finansų (BFK) komiteto vadovus siūlo šiuo metu Socialinių reikalų ir darbo komitetui (SRDK) vadovaujantį konservatorių Mindaugą Lingę.

Mindaugas Lingė.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Mindaugas Lingė.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Mindaugas Lingė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mindaugas Lingė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mindaugas Lingė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mindaugas Lingė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Justas Džiugelis.<br>T.Bauro nuotr.
Justas Džiugelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 9:43 AM, atnaujinta Dec 13, 2022, 11:05 AM

Tuo tarpu M.Lingę šio komiteto pirmininko pareigose pakeistų BFK pirmininko posto siekęs konservatorius Justas Džiugelis. 

„Tikrai nė vienas iš šių kandidatų nebuvo euforijoje. Manau, jie pakankamai gerai jautėsi tose pareigose ir temose, kuriose dirbo iki šiol, tačiau bendruomeniniame veikime svarbu išgirsti ir kolegų nuomones bei lūkesčius, todėl priėmėme tokį sprendimą“, – tvirtino frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Kandidatūroms frakcija pritarė bendru sutarimu.

Konservatorių frakcijos seniūnė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė viliasi, kad naujasis komiteto pirmininkas bus patvirtintas jau ketvirtadienį vyksiančiame Seimo plenariniame posėdyje.

Pats M.Lingė teigė vertinantis frakcijos jam išreikštą pasitikėjimą.

„Tai nėra pareigos, kurių siekiau ar kurias projektavau, bet pareiga, matyt, komiteto darbą organizuoti taip, kad pateisinčiau frakcijos pasitikėjimą, grįžtų komandinis darbas ir turėtume vieningą Seimo-Vyriausybės politiką“, – sakė jis.

Konservatoriai BFK vadovą deleguoja vietoje Mykolo Majausko, kuris paliko frakciją ir paskelbė atsistatydinantis iš komiteto pirmininko pavaduotojų, kai buvo pašalintas iš partijos.

M.Majauskas prieš pora savaičių buvo pašalintas iš partijos už su Vyriausybe nesuderintus siūlymus dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų.

Tiesa, nors M.Majauskas išsakė norą toliau darbuotis BFK, M.Lingė to pažadėti negalėjo.

„Būtų turbūt sudėtinga (kad komitete toliau dirbtų M.Majauskas, – aut.past.). Pirmiausia, abejoju, kad Mišri frakcija įgytų teisę į šitą kvotų pavidalą techniškai. Vien techniškai, manau, būtų sudėtinga“, – svarstė konservatorius.

SRDK komiteto pirmininko vairą perimsiantis J.Džiugelis, nors ir šypsojosi, tikino džiaugsmu taip pat netrykštantis.

„Norėjau šiek tiek keisti veiklos kryptį, bet, kita vertus, man atrodo svarbu veikti komandoje. Gerbiu frakcijos sprendimą ir padarysiu viską, kad SRDK toliau veiktų sklandžiai“, – kalbėjo politikas.

„Man atrodo, tiek aš, tiek M.Lingė netrykštame didele euforija dėl to. Bet, man atrodo, labai svarbu dirbti komandoje, dėl to vadovausiu tam komitetui, į kurį delegavo frakcija“, – paklaustas, ar neliūdi, kad negavo BFK pirmininko posto, atsakė J.Džiugelis.

Primename, kad konservatorius buvo išsakęs norą tapti BFK pirmininku, tačiau opozicijai užkliuvo jo išsilavinimo stygius.

Tarp galimų kandidatų užimti vieną svarbiausių Seimo komitetų postų buvo nurodyti Seimo nariai Matas Maldeikis, Antanas Čepononis, Paulė Kuzmickienė bei M.Lingė.

Beje, pastaruoju metu realiausiu pretendentu užimti BFK pirmininko vietą buvo įvardijamas Andrius Vyšniauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.