V. Mitalas apie M. Lingės kandidatūrą į BFK pirmininkus: manau, kad kažkaip išvairuosime

Reaguodamas į konservatorių frakcijos Seime siūlymą Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininku skirti dabartinį Socialinių reikalų ir komiteto vadovą Mindaugą Lingę, Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas tikina, kad šio politiko kandidatūrą vertina gerai.

Vytautas Mitalas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-13 10:22

„Gerai vertinčiau. Dirbsime su tuo, ką pasiūlys“, – lakoniškai žurnalistams teigė V. Mitalas.

Paklaustas, ar jo vertinimu M. Lingė bus geresnis BFK pirmininkas nei M. Majauskas, politikas neslėpė kol kas nežinąs. Visgi V. Mitalas viliasi, kad darbas su naujuoju komiteto pirmininku vyks sklandžiai.

„Nežinau, žiūrėsime. M. Majauskas buvo tikrai stropus komiteto pirmininkas, nors ir mūsų pozicijos kai kada skirdavosi. Dabar kaip bus aš nežinau, su M. Linge dirbęs nesu“, – sakė V. Mitalas.

„Tai vertinu gerai, konstruktyviai, manau, kad išvairuosime kažkaip tai“, – taip pat pažymėjo jis.

ELTA primena, kad konfliktas tarp buvusio BFK pirmininko Mykolo Majausko ir konservatorių kilo nesutarus dėl PVM lengvatos maitinimo įstaigoms. M. Majauskas aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą, todėl TS-LKD Priežiūros komitetas nusprendė jį pašalinti iš TS-LKD gretų.

Vėliau M. Majauskas pareiškė, kad, neturėdamas savo kolegų palaikymo, pats traukiasi iš BFK pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku.

Be to, pasitraukęs iš BFK, politikas pranešė, kad savo noru traukiasi ir iš konservatorių frakcijos Seime. M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.