Pasieniečiai papasakojo apie dar 13 migrantų grąžinimą į Baltarusiją: taip bandoma neigti baltarusių pasakas

Valstybės sienos apsaugos tarnyba trečiadienį išplatino vaizdo medžiagą apie 13-os neteisėtų migrantų neįleidimą į Lietuvą. 12 vyrų bei moteris sekmadienį neleistinai pateko iš Baltarusijos ir buvo sulaikyti VSAT pareigūnų. Kai kurie užsieniečiai turėjo Irano piliečių pasus, kai kurie buvo be dokumentų, bet irgi prisistatė iraniečiais.

 Migrantai grąžinami į Baltarusiją.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Migrantai grąžinami į Baltarusiją.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 3:03 PM, atnaujinta Dec 14, 2022, 3:09 PM

Atgabenę juos į Tverečiaus užkardą VSAT pareigūnai įvertino migrantų aprangą. Keletui, kuriems reikėjo, pasieniečiai davė ir naujus drabužius, ir avalynę, kad apranga atitiktų metų laiką. Taip pat užkardoje migrantai per kelias valandas sušilo, buvo pagirdyti arbata. Be to, situacijai įvertinti pasieniečiai į užkardą buvo iškvietę greitosios pagalbos medikus. Šie apžiūrėjo iraniečius ir konstatavo, kad jokio pavojaus sveikatai nė vienas nepatyrė.

„Tai yra tipinis atvejis, kaip elgiamasi su neteisėtai į Lietuvą patenkančiais migrantais. Užsieniečiams buvo įteikti vadinamieji humanitariniai paketai su maistu, vandeniu ir kitais gamtoje praversiančiais dalykais. Tuomet vadovaujantis galiojančiais teisės aktais jie buvo neįleisti į Lietuvą“, – rašoma VSAT pranešime.

Pirmoje vaizdo medžiagos dalyje vienas migrantas pasakoja apie patirtį Baltarusijoje ir jos pareigūnų elgesį. Antroje medžiagos dalyje fiksuotos neįleidimo aplinkybės.

Beje, Baltarusijos pasieniečiai antradienį apie šią migrantų grupę parengė eilinį filmuotą propagandinį siužetą, esą Lietuvos pareigūnų elgesys su užsieniečiais yra ciniškas. Tokius „reportažus“ apie Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos pasieniečius jie kurpia nuolat, jėga prigrasintiems migrantams liepę pasakoti absurdiškus dalykus. 

Neseniai Baltarusijos pareigūnai savo propagandinėje erdvėje sužibėjo nauju „atradimu“ – esą Lietuva prieš Lenkiją surengė hibridinę ataką ir specialiai į kaimyninę šalį siunčia neteisėtus migrantus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.