G. Nausėda apie I. Vėgėlės fenomeną: jis kelia labai svarbius visuomenei klausimus

Prezidentas Gitanas Nausėda sako nematąs nieko blogo, kad kontraversiškai vertinamas advokatas Ignas Vėgėlė tapo populiariu visuomenės veikėju. Jo teigimu, 2024 m. galimu kandidatu į šalies prezidentus laikomas I. Vėgėlė pandemijos metu kėlė visuomenei svarbius klausimus.

I.Vėgėlė, G.Nausėda.<br>lrytas.lt koliažas.
I.Vėgėlė, G.Nausėda.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2022, 7:03 PM

„Aš manau, kad jis kelia labai svarbius visuomenei klausimus. Iš tikrųjų, visuomenė pasigenda ir teisingumo, ir kartais pasigenda pagarbos paprastam žmogui. Tikrai turime neišsemtų rezervų. Aš pats visada irgi stengiuosi galvoti apie žmones ir būti kiek galima arčiau jų“, – trečiadienį interviu Delfi teigė G. Nausėda.

Pasak dabartinio šalies vadovo, pandemijos metu Lietuvos gyventojai susidūrė su iššūkiais, kurie sukrėtė visuomenę „iš pagrindų“.

„Ir, svarbiausia, nebuvo rašyta, kaip elgtis tokiais atvejais nei vadovėliuose, nei kitose gudriose knygose. Reikėjo daryti sprendimus dabar, nes grėsmė tikrai buvo labai didelė, grėsmė buvo visuomenės sveikatai, o tai yra nacionalinio saugumo ir mūsų šalies išlikimo pagrindas“, – akcentavo G. Nausėda.

Prezidento teigimu, pandemijos metu kartais nepagrįstai buvo ignoruojamos žmogaus teisės.

„Kartais nepagrįstai pažemindavome prioritetų ir hierarchinių vertybių vietoje žmogaus teises. Dingo žmogus, dingo žmogaus interesai, žmogaus teisės“, – sakė jis.

„Ir, akcentuodamas šituos aspektus, aš manau, kad ponas Vėgėlė įgijo tam tikrą žmonių pasitikėjimą. Nematau čia nieko blogo, jeigu atsiranda žmonės, kurie pabrėžia būtent žmogaus teisių aspektą, nes tai yra mūsų demokratinės visuomenės pagrindas“, – pažymėjo prezidentas.

ELTA primena, kad prezidentas anksčiau yra kritikavęs valdančiuosius dėl COVID-19 pandemijos valdymo. Šalies vadovas yra sakęs, kad reikalavimai netrukdyti dirbti tapo priedanga dreifavimui be aiškaus plano, o raginimas skiepytis, pasak šalies vadovo, leido su visuomene elgtis kaip su vakcinuojama „kaimene“.

Remiantis „Spinter tyrimų“ atliktomis visuomenės nuomonės apklausomis spalio ir lapkričio mėnesiais, I. Vėgėlė yra vienas iš prezidentinių reitingų lyderių. Spalio mėnesį jis buvo antroje, lapkritį – trečioje reitingų vietoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.