ŽŪM inicijuoja VMVT pertvarką: ministerijos siūlymams šiandien pritarė Vyriausybė

Žemės ūkio ministerija informauoja, kad, siekiant mažinti sisteminės korupcijos rizikas ir tinkamai pasirengti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pertvarkai, siūloma atlikti šios tarnybos veiklos ir teisinį auditą bei funkcijų analizę. Šiems ir kitiems ministerijos siūlymams dėl VMVT šiandien pritarė Vyriausybė, skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2022, 2:33 PM

„Atsižvelgėme į Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrimus dėl galimų korupcinių veikų VMVT ir siekiame stiprinti šios tarnybos atsparumą korupcijai, optimizuoti jos veiklą, užtikrinant skaidrumą ir sąžiningumą. Turime pasirengti šios tarnybos vidinei pertvarkai: atlikti teisinį, vadybinį auditą, įgalinti tarnybą bendradarbiauti, priimti tam tikrus valdymo pakeitimus, taip pašalinant korupcijos rizikas“, – teigia žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Šiuo protokoliniu sprendimu Vyriausybė uždegė šviesą pasirengimui pertvarkai. Pasiūlymai dėl pertvarkos priklausys nuo atlikto audito bei tyrimo rezultato. VMVT veiklos ir teisinis auditas bei veiklos ir funkcijų analizė, pasitelkiant išorės ekspertus, turės būti atlikta iki kitų metų balandžio 3 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.