V. Sinkevičius: korupcijos skandalas sudavė didelį smūgį EP

Korupcijos skandalas sudavė didelį smūgį Europos Parlamentui (EP), sako už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius.

Virginijus Sinkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius <br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 22, 2022, 9:13 AM

„Smūgis, be jokios abejonės, suduotas didelis. Aš, manau, kad žmonėms korupcija yra vienas nemaloniausių, šlykščiausių politikų nusikaltimų“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė jis.

Korupcijos skandalas, kuriame Kataras įtariamas bandęs grynaisiais pinigais ir dovanomis nusipirkti politinę įtaką EP, kilo praėjusią savaitę Belgijos pareigūnams sulaikius šešis asmenis.

Keturi iš jų, įskaitant graikų europarlamentarę Evą Kaili, kuri neteko EP pirmininkės pavaduotojos posto, buvo apkaltinti „nusikalstama organizacija, korupcija ir pinigų plovimu“. Kiti du asmenys buvo paleisti.

Per kratas su Parlamentu susijusių veikėjų namuose ir biuruose buvo paimta maždaug 1,5 mln. eurų grynaisiais.

Tyrimas ir kaltinimai supurtė Europos Parlamentą ir atkreipė dėmesį į jo bendravimą su lobistais ir trečiųjų šalių atstovais.

„Akivaizdu, kad jeigu palyginti tai, kokie yra skaidrumo reikalavimai Komisijos nariams dėl susitikimų, dėl bendrai veikimo ir šiuo atveju Europos Parlamento nariams, na, jie labai smarkiai skiriasi. Čia reikėtų pasižiūrėti ir taisyti tas spragas, kad ateityje panašios situacijos nesikartotų“, – kalbėjo eurokomisaras.

„Manau, kad atsiradimas taisyklių, tokių pat, kokios yra taikomos Komisijos nariams dėl etikos ir skaidrumo, labai daug ką išspręstų“, – pridūrė jis.

EP pirmininkė Roberta Metsola praėjusią savaitę pažadėjo „plačios apimties reformų paketą“ Parlamentui.

Tuo metu Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis trečiadienį leidiniui „Politico“ teigė, jog korupcijos skandalas kenkia ES patikimumui ir sunkina reagavimą į esamas krizines situacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.