E. Gentvilas: koalicijos darbas, lyginant su kadencijos pradžia, tikrai pagerėjęs

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas tvirtina, kad parlamento Rudens sesija buvo darbinga, o daug dalykų pavyko kartu įgyvendinti ir su opozicija. Jis tvirtina esąs dėkingas opozicinėms frakcijoms, kad jos apsiribojo dvejomis ministrų interpeliacijomis.

Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 11:30 AM

„Šią sesiją vertinu kaip gana darbingą, kartu su opozicija daug dalykų padarėme kartu, dalį darbų balsavome skirtingai, pvz. interpeliacijos atskiriems ministrams, man atrodo, kad pati opozicija suprato, kad jų planas 4 ar 5 ministrams per šią sesiją daryti interpeliaciją, o paskui gal dar ir visai Vyriausybei, yra destruktyvus, ir jie sustojo padarę dvi interpeliacijas. Šiuo požiūriu esu dėkingas ir opozicinėms frakcijoms, kad vis tik suprato, jog ne kiekvienas veiksmas ir oro virpinimas yra reikšmingas“, – penktadienį Seime žurnalistams teigė E. Gentvilas.

Tuo tarpu kalbėdamas apie koalicijos darbą, Seimo veteranas pažymėjo, kad jis, lyginant su kadencijos pradžia, yra pagerėjęs.

„Jis (koalicijos darbas – ELTA) yra tikrai pagerėjęs, lyginant su kadencijos pradžia. Kadencijos pradžioje esu ne kartą sakęs, kad koalicija nebendradarbiauja tarpusavyje. Antraisiais kadencijos metais tikrai to bendradarbiavimo, tarimosi ir kompromisų radimo tikrai turime žymiai daugiau. O, kad galima dar daugiau, dar dažniau, dar nuosekliau pasigilinti, taip, yra taisytinų dalykų“, – tvirtino jis.

Vertindamas visų 2022-ųjų metų parlamento darbą, liberalas jį įvertino 7–8 balais iš dešimties.

„Jeigu visus metus vertintume, tai turėjome ir parlamentinio darbo krizę, opozicijai išėjus, tikrai sudėtingas laikotarpis Pavasario sesijoje, gegužės ar birželio pabaigoje, irgi įveikėme. Sakyčiau visas Seimas tarp 7–8 balų galėtų būti įvertintas“, – sakė politikas.

Galiausiai E. Gentvilas viliasi, kad 2023-ais metais bus pabaigta Valstybės tarnybos reforma ir taip pat pavyks įgyvendinti Mokesčių reformą. Jis taip pat tikisi, kad Seime bus sugebama ginčytis netaikant ad hominem (kai kritikuojama oponento asmenybė užuot kritikavus jo teiginius – ELTA).

„Norėčiau, kad būtų pabaigta Valstybės tarnybos reforma, dar matyt bus daug tobulinimų, Mokesčių reforma, šiandien apie ją sunkiau kalbėti, nes mes jos dar turime tik metmenų metmenis. Visuomenės, ekspertų lūkestis yra, kad reikia reformuoti mokesčių sistemą ir tikiuosi, kad tai bus padaryta. Norisi, kad sugebėtume ginčytis neužgaudami žmogaus ir Antano Vinkaus pavyzdys čia galėtų būti geriausias kiekvienam iš mūsų“, – teigė parlamentaras.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.