LLRA-KŠS iškelti kandidatai 8 savivaldybėse sieks merų pareigų

Per savivaldos rinkimus Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) iškelti kandidatai sieks mandatų 12 savivaldybių tarybų, iš jų 8 sieks mero pareigų.

Valdemaras Tomaševskis<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Tomaševskis<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Tomaševskis<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Tomaševskis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 28, 2022, 12:24 PM, atnaujinta Jan 24, 2023, 9:33 AM

Į Vilniaus mero kėdę pretenduos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas, Europos Parlamento narys Valdemaras Tomaševskis, į Vilniaus rajono – LLRA-KŠS pirmininko pavaduotojas, Lietuvos lenkų sąjungos vicepirmininkas Valdemaras Urban, dar vienos mero kadencijos sieks Šalčininkų rajono meras, LLRA-KŠS vicepirmininkas Zdzislavas Palevičius.

Užimti Trakų rajono mero pareigas pretenduos buvęs Seimo narys, Lietuvos lenkų sąjungos Trakų skyriaus pirmininkas Jaroslavas Narkevičius. Lenkų namų Švenčionėliuose direktorius Edvardas Jedzinskis varžysis dėl Švenčionių rajono mero pareigų, o buvęs Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys, buvęs ilgametis Barskūnų pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas Marianas Bujnickis sieks Širvintų rajono mero posto.

Jau antrą kartą vadovauti Zarasų rajonui sieks Sergejus Šepliakovas. Į Visagino rajono mero postą pretenduos dabartinis tarybos narys Sergejus Kotovas.

Per 300 Lietuvos lenkų rinkimų akcijos– Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) iškeltų kandidatų sieks mandatų 12 savivaldybių tarybų: Vilniaus miesto ir rajono, Visagino, Šalčininkų, Trakų, Širvintų, Švenčionių, Zarasų, Varėnos, Ignalinos rajonuose, taip pat Elektrėnuose ir Klaipėdoje.

Partijos Vilniaus miesto kandidatų sąrašo lyderė yra dabartinė Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė. Vilniaus rajono kandidatų sąraše pirmoji yra įrašyta šio rajono merė Marija Rekst, Šalčininkų rajono – dabartinis meras Zdzislavas Palevičius.

Kaip naujienų agentūrai ELTA sakė LLRA-KŠS lyderis V. Tomaševskis, į partijos sąrašus įtraukti apie 30 įvairių tautinių mažumų (lenkų, rusų, baltarusių) organizacijų atstovai.

V. Tomaševskis tikisi, kad jo vadovaujama partija jau pirmajame rinkimų ture laimės merų rinkimus Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose, o Trakų, Švenčionių, Visagino rajonuose ir Vilniaus mieste pateks į antrąjį rinkimų turą.

Beje, ilgametė Vilniaus rajono merė Marija Rekst sulaukė visų partijos skyrių palaikymo, tačiau siekti dar vienos merės kadencijos atsisakė.

„Merė M. Rekst turi didelę patirtį, autoritetą ir rinkėjų pasitikėjimą, tačiau kandidatuoti atsisakė ir į šias pareigas pasiūlė LLRA-KŠS vicepirmininko V. Urban kandidatūrą. Jis yra dirbęs Vilniaus rajono savivaldybės Investicijų skyriuje, buvo ilgametis Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys, LLRA-KŠS frakcijos Seime referentas, 2019–2020 m. – buvo vidaus reikalų ministerijos kancleris“,– Eltai sakė V. Tomaševskis.

Vilniaus mero pareigų ketinantis siekti LLRA-KŠS lyderis, Europos Parlamento narys V. Tomaševskis jau turi tokią patirtį, nes prieš 8 metus jau siekė vadovauti sostinei. Pasak jo, 2011 m., kai buvo kandidatų į Vilniaus mesto tarybą sąrašo lyderiu, pavyko iškovoti 11 mandatų.

„Norime tęsti pradėtus darbus švietime, kultūroje, kuriuos šiuo metu kuruoja mūsų deleguota Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė. Turime ir naujų idėjų dėl Vilniaus, kurio centras, senamiestis yra sutvarkytas, patrauklus vilniečiams ir sostinės svečiams, tačiau priemiesčiai ir vadinamieji „miegamieji“ rajonai turėtų, mūsų nuomone, sulaukti didesnio dėmesio ir investicijų“,– sakė V. Tomaševskis.

Pasak jo, eidama į savivaldos rinkimus LLRA-KŠS pasisako „už sąžiningą politiką, tradicinę šeimą ir krikščioniškas vertybes“.

Iki gruodžio pabaigos LLRA-KŠS Vyriausioji Taryba ketina patvirtinti galutinius partijos keliamų kandidatų į savivaldybių tarybas sąrašus.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitų metų kovo 5 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.