Premjerė I. Šimonytė pagerbė Popiežiaus emerito Benedikto XVI atminimą

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė antradienį, sausio 3 d., Apaštalinėje nunciatūroje Vilniuje pagerbė Popiežiaus emerito Benedikto XVI atminimą ir pasirašė užuojautų knygoje.

 I. Šimonytė.<br>Laimos Penek/LRV nuotr.
 I. Šimonytė.<br>Laimos Penek/LRV nuotr.
 I. Šimonytė.<br>Laimos Penek/LRV nuotr.
 I. Šimonytė.<br>Laimos Penek/LRV nuotr.
 I. Šimonytė.<br>Laimos Penek/LRV nuotr.
 I. Šimonytė.<br>Laimos Penek/LRV nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 3, 2023, 5:33 PM

„Vienas žymiausių XX a. pab. – XXI a. pr. teologų mokslininkų ir pokyčių Romos katalikų bažnyčioje skatintojų buvo artimas Lietuvos žmonėms. Jo išmintis ne tik žavėjo intelektualus, bet ir teikė viltį sovietų priespaudoje gyvenantiems, kad šviesa nugali tamsą, tiesa – melą. Ne viena krikščionių karta visame pasaulyje užaugo skaitydama popiežiaus Benedikto mintis. Šiandienos pasaulis ir šiandienos žmogus popiežiaus Benedikto mokyme visada buvo dėmesio centre, jis troško padėti prasmės ieškančiam žmogui, neleisti įklimpti į dvasinę tuštumą.

„Neteisingumo, blogio tikrovės negalima tiesiog ignoruoti, atidėti į šalį. Ją būtina įveikti ir nugalėti. Tiktai šitai iš tikrųjų reiškia gailestingumą“, – šie popiežiaus Benedikto žodžiai šiandieninio Rusijos brutalaus karo prieš Ukrainą akivaizdoje yra ypač aktualūs. Lietuvos žmonės ilgai prisimins šviesų popiežiaus Benedikto XVI atminimą ir Jo paties gyvenimo pavyzdžiu skleistą tikėjimo viltį“, – sakoma premjerės užuojautoje.

Popiežius Benediktas XVI vadovavo Romos Katalikų Bažnyčiai nuo 2005 m. iki atsistatydinimo 2013 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.