Valstybės tarnybos departamentą pakeitusiai Viešojo valdymo agentūrai vadovaus A. Palekas

Nuo sausio Valstybės tarnybos departamentą pertvarkius į Viešojo valdymo agentūrą, jai vadovaus Artūras Palekas.

 Agnė Bilotaitė ir Artūras Palekas.<br> VRM nuotr.
 Agnė Bilotaitė ir Artūras Palekas.<br> VRM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2023, 11:11 AM

Kaip trečiadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM), pakeitus pavadinimą ir išplėtus funkcijas, agentūra vykdys centralizuotą vadovų atrankų ir karjeros valdymą, vadovų ir valstybės tarnautojų kompetencijų ugdymą, viešojo sektoriaus įstaigų veiklos stebėseną ir konsultavimą.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su A. Paleku aptarė lūkesčius, kurių tikimasi iš direktoriaus ir jo vadovaujamos agentūros, įgyvendinat Vyriausybės nustatytas strategines valstybės tarnybos pertvarkos kryptis.

„Naujoji agentūra turės daug platesnį veikimo ir atsakomybės lauką, ženkliai prisidės prie viešojo valdymo tobulinimo. Pagrindinis lūkestis – jog Agentūros veikla būtų grindžiama šiuolaikiškais vadybos metodais, aukšta organizacine kultūra ir ilgalaikės vertės valstybei kūrimu“, – sakė ministrė.

A. Palekas Kauno technologijos universitete įgijo vadybos ir verslo administravimo magistro laipsnį, nuolat tobulino organizacinius ir vadovavimo įgūdžius. Naujasis vadovas sukaupė patirtį dirbdamas privačiose ir valstybės valdomose įmonėse bei šių įmonių valdybose.

Jis pats teigė, jog džiaugiasi galimybe prisijungti prie Viešojo valdymo agentūros bei prisidėti prie valstybės tarnybos pertvarkos, sakydamas, kad laukia „turiningas ir įdomus laikotarpis“.

„Komandos subūrimas, atvirumas ir pasitikėjimas be galo svarbūs mūsų laukiančiame kelyje. Tikiuosi tinkamo darbuotojų įsitraukimo, pagalbos, iniciatyvų prisidedant prieš šių svarbių ir prasmingų pokyčių valstybės tarnyboje“, – teigė A. Palekas.

Agentūra dalyvaus tobulinant žmogiškųjų išteklių valdymą ir įgyvendinant valstybės politiką valstybės tarnybos srityje. Jai keliamas tikslas tapti stipriu analitiniu centru, kurio atliekama viešojo sektoriaus įstaigų valdysenos metodų taikymo stebėsena sudarys sąlygas šioms įstaigoms siekti geresnių veiklos rezultatų.

Viena pagrindinių Agentūrai patikėtų funkcijų – centralizuotas viešojo sektoriaus įstaigų vadovų karjeros valdymas. Ji užtikrins pretendentų į įstaigų vadovų pareigas paiešką ir pritraukimą, vykdys atrankas į įstaigos vadovų pareigas, sudarys ir administruos potencialių pretendentų rezervą, organizuos įstaigų vadovų kompetencijų ugdymą, teiks metodinę pagalbą.

Agentūros įkūrimas – viena iš VRM inicijuojamos Valstybės tarnybos pertvarkos strateginių krypčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.