Teismas turės iš naujo vertinti, ar S. Malinauskas pažemino A. Pukelio garbę ir orumą

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį grąžino žemesnės instancijos teismui iš naujo spręsti, ar „Youtube“ turinio kūrėjas Skirmantas Malinauskas pažemino buvusio Tauragės apskrities futbolo federacijos vadovo Arūno Pukelio garbę ir orumą.

A. Pukelis ir S. Malinauskas.<br> Lrytas.lt koliažas.
A. Pukelis ir S. Malinauskas.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2023, 5:23 PM

A. Pukelis civiliniu ieškiniu siekė, kad S. Malinauskas privalėtų keliose interneto platformose, kuriose talpina savo turinį, paskelbti vaizdo įrašą su teiginių, kuriuos A. Pukelis siekė pripažinti neatitinkančiais tikrovės, paneigimu.

Taip pat A. Pukelis skundėsi, kad jo atvaizdo naudojimas S. Malinausko vaizdo įrašų reklamai pažeidė jo teisę į atvaizdą, o namų adreso paviešinimas – teisę į privataus gyvenimo gerbimą.

A. Pukelis prašė jam priteisti 17,5 tūkst. eurų turtinės žalos ir 70 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo bei bylinėjimosi išlaidas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pernai birželį patenkino ieškinį iš dalies ir nurodė S. Malinauskui iš vieno vaizdo įrašo pašalinti A. Pukelio nuotraukas su užrašais „mafija“, „paneigimas“, „valdžia“, „medžioklė“, taip pat pakeisti kitų vaizdo įrašų užsklandas su žodžiais „mafija“ ir „valdžia“ bei asociatyviomis A. Pukelio nuotraukomis.

Pirmosios instancijos teismas priteisė A. Pukeliui 328 eurus bylinėjimosi išlaidų, tačiau S. Malinauskui iš jo priteista 8 tūkst. eurų teisinės pagalbos išlaidoms atlyginti.

Šį sprendimą apskundė abi pusės.

Apeliacinės instancijos teismo teigimu, Vilniaus miesto apylinkės teismas neišnagrinėjo ieškovo reikalavimų, susijusių su vienu įrašu: teismo sprendime neminimas nei įrašo pavadinimas, nei teiginiai.

„Pirmosios instancijos teismui neišsprendus dalies byloje pareikštų reikalavimų – pirmosios instancijos teismo procesas dėl šių reikalavimų laikytinas neįvykusiu“, – rašoma Klaipėdos apygardos teismo nutartyje.

Atsižvelgęs į šią ir kitas aplinkybes teismas panaikino Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą ir bylą perduoti pirmosios instancijos teismui nagrinėti iš naujo.

Praeityje teistas Tauragės verslininkas A. Pukelis, pravarde Švinius, anksčiau ėjo Lietuvos futbolo federacijos viceprezidento pareigas.

Nebekėlęs savo kandidatūros dar vienai kadencijai, A. Pukelis ir toliau išliko LFF Vykdomojo komiteto nariu ir Ekonomikos komiteto pirmininku, vadovavo Tauragės apskrities futbolo federacijai.

Jo buvimas šiose pareigose sulaukė kritikos dėl federacijos skaidrumo.

A. Pukelis iš pareigų pasitraukė pernai gruodį, federacijai baigiant rengti naują įstatų redakciją, pagal kurią praeityje teisti asmenys nebegali patekti į valdymo organus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.