Griuvo P. Gražulio Tautos ir teisingumo sąjungos sąrašai Akmenės, Jonavos ir Tauragės savivaldybėse

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį nusprendė neregistruoti Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) keliamų kandidatų sąrašų savivaldos rinkimuose Akmenės ir Jonavos rajonuose, o Tauragėje griuvo ne tik sąrašas, bet ir partijos kandidatas į merus.

Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 11:13 AM

Akmenės ir Jonavos rajonuose Perto Gražulio vadovaujamos Tautos ir teisingumo pateikti sąrašai neturėjo reikiamo minimalaus kandidatų skaičiaus, o Tauragės rajone dokumentai buvo pateikti per vėlai.

„Akmenės rajono savivaldybėje Tautos ir teisingumo sąjunga dokumentus pateikė gruodžio 30 dieną 17 valandą, minimalus kandidatų skaičius Akmenės rajono savivaldybėje yra 13, jie pateikė 11, tai neatitinka Rinkimų kodekso reikalavimo“, – per posėdį sakė VRK Rinkimų organizavimo skyriaus vedėja Reda Daniškevičiūtė.

Jonavos rajone Tautos ir teisingumo sąjunga pateikė 12 kandidatų, bet šioje savivaldybėje vėlgi reikėjo ne mažiau kaip 13 kandidatų sąrašo.

Tauragės rajono savivaldybėje partija dokumentus pateikė jau po gruodžio 30 dienos 17 valandos – pasibaigus terminui, tad priimtas sprendimas neregistruoti Tautos ir teisingumo sąjungos keliamo kandidato į merus Antano Dambinsko ir kandidatų sąrašo.

R. Daniškevičiūtė per posėdį informavo, kad išvakarėse partijai buvo išsiųstas sprendimo projektas, tačiau jos atstovai posėdyje nedalyvavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.