G. Landsbergis: iškovojome mūsų laisvę, tą patį padarys ir ukrainiečiai

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis tvirtina, kad Rusijos agresiją išgyvenantys ukrainiečiai iškovos savo laisvę – kaip tai prieš 32 metus Sausio 13-ąją padarė ir Lietuva. „Tvirtai stovėjome ir iškovojome mūsų laisvę. Tą patį padarys ir ukrainiečiai“, – penktadienį savo „Twitter“ paskyroje rašė užsienio reikalų ministras.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-13 12:13

G. Landsbergis taip pat pasidalijo nuotrauka iš 1991 m. sausio įvykių.

„Tai senoviniai sovietų tankai, kurie prieš 32 metus buvo dislokuoti mūsų sostinėje, kad sugriautų mūsų nepriklausomybę. Mes vis dar prisimename jų variklių garsą. Mes niekada nepamiršime aukų“, – užtikrino jis.

Penktadienį Lietuva 32-ąjį kartą mini tragiškų Sausio 13-osios įvykių metines ir Laisvės gynėjų dieną.

Sausio 13-osios rytą minėjimo renginiai prasidėjo tradicine pilietine akcija „Atmintis gyva, nes liudija“. Namų, įmonių, mokyklų languose vėl buvo uždegtos žvakutės. Minėjimas tęsėsi Seime, kur Ukrainos prezidentui V. Zelenskiui įteikta jam paskirta 2022 metų Laisvės premija. Už nutarimą Ukrainos prezidentui skirti laisvės premiją Seimas gruodžio mėnesį balsavo vienbalsiai.

Seimo Kovo 11-osios Akto salėje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje premijos laureatas dalyvavo nuotoliniu būdu. Kreipdamasis į renginio dalyvius jis padėkojo už premiją, kuri, anot jo, yra skirta visiems ukrainiečiams, kurie kovoja už laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.