S. Jakeliūnas dėl M. Majausko kreipėsi į Seimo etikos sargus: prašo įvertinti politiko elgesį ir ryšius su verslu

Europarlamentaras ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas į Vilniaus merus Stasys Jakeliūnas kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas ištirti Mykolo Majausko rinkiminės kampanijos finansavimo šaltinius. Politikas ragina parlamento etikos sargus įvertinti buvusio konservatoriaus elgesio atitiktį Seimo Statute ir Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintiems principams.

Mykolas Majauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Stasys Jakeliūnas<br>T.Bauro nuotr.
Stasys Jakeliūnas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Stasys Jakeliūnas<br>T.Bauro nuotr.
 Stasys Jakeliūnas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 16, 2023, 9:23 AM

„Faktinės aplinkybės įrodo, jog tuometinis Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas M. Majauskas aktyviai veikė maitinimo paslaugas teikiančio sektoriaus naudai ir siekė, kad išskirtinai minėtam sektoriui būtų palankūs ir kiti Seimo nariai. Verslo atstovų vieši pasisakymai suteikia pakankamą pagrindą manyti, jog maitinimo paslaugų sektoriaus atstovai mainais į jų verslui naudingą sprendimą atsidėkojo M. Majauskui asmeniškai, kaip fiziniais asmenys paremdami Seimo nario rinkimų į Vilniaus merus kampaniją“, – išplatintame pranešime teigia S. Jakeliūnas.

„Maža to – dėl padėkos formos yra sutarta bendru sutarimu, neabejotinai dėl M. Majausko veiksmų sektoriaus naudai“, – pridūrė jis.

Europarlamentaras atkreipia dėmesį, jog energetikos išteklių brangimas, kainų kilimas yra ne tik maitinimo sektoriaus problema. Tačiau, S. Jakeliūno manymu, M. Majauskas išsirinko ir, pasak jo, naudodamasis padėtimi, t. y. būdamas ne tik Seimo nariu, bet ir Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininku, siekė itin konkrečios naudos būtent maitinimo paslaugų verslui, o pastarojo atstovai už tai atsidėkojo.

„Politikai, ypač kandidatuojantys į atsakingas pareigas, tokias kaip Lietuvos sostinės vadovo, privalo rodyti skaidrumo ir atsakomybės piliečiams pavyzdį. M. Majausko atvejis – sisteminės korupcijos, piktnaudžiavimo, manipuliavimo viešojoje erdvėje pavyzdys, kuris neabejotinai prisideda prie žmonių nepasitikėjimo valdžios institucijomis augimo“, – tvirtino S. Jakeliūnas.

ELTA primena, kad M. Majauskas iš maitinimo sektoriaus verslo atstovų gavo finansinę paramą Vilniaus mero rinkimų kampanijai. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) internetiniame puslapyje nurodoma, jog iš viso politikas rinkimų kampanijai yra surinkęs daugiau nei 52 tūkst. eurų. Iš jų 6 tūkst. eurų jam paaukojo Aurelijus Jasevičius – prekės ženklą „iLunch“ valdančios bendrovės „Inovatyvūs restoranai“ įkūrėjas ir direktorius. Taip pat, M. Majausko rinkimų kampanijai aukoja ir dirbantieji „Amber food“ grupėje. 2 tūkst. eurų M. Majauskui paaukojo grupės Transporto ir statybų skyriaus vadovas Stanislovas Andrijauskas, o 3 tūkst. eurų – grupės rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė.

Sausio 4-ąją VRK gavo buvusio Seimo nario, partijos „Jaunoji Lietuva“ lyderio Stanislovo Buškevičiaus skundą dėl verslo atstovų paramos M. Majauskui. Vilniaus apygardos prokuratūra dėl šio skundo kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).

Atkreipti dėmesį į M. Majausko sulauktą paramą iš verslo atstovų, buvę bendrapartiečiai viešojoje erdvėje taip pat ragino situacija pasidomėti STT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?