T. V. Raskevičius atmeta Žmogaus teisių centro direktorės kritiką: Civilinės sąjungos klausimą pradėsime nuo Vilniaus

„Laisvietis“ Tomas Vytautas Raskevičius atmeta Lietuvos žmogaus teisių centro direktorės Jūratės Juškaitės kritiką, esą pirmiausia politikas turėti užbaigti pradėtus darbus, o tik vėliau matuotis naują postą į sostinės merus. Pasak jo, pradėtus darbus dėl tos pačios lyties porų santykių įteisinimo galima tęsti sostinės lygiu, kuri, anot T. V. Raskevičiaus, vėliau užduoda toną ir nacionalinei politikai.

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius. <br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius. <br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2023, 12:25 PM

Laisvės partija, frakcija Seime yra įsipareigojusi žmogaus teisių darbotvarkei. Mes visą laiką buvome labai nuoseklūs ir aktyvūs šiais klausimais, kalbant konkrečiai apie Civilinės Sąjungos įstatymo projektą. Jis yra Seime paruoštas, Seimas dėl jo turi apsispręsti. Man apmaudu, kad šiandien turime vis dar kalbėti dėl šio klausimo, nes Seime yra frakcijų, kurios yra savo rinkiminėje programoje įsirašiusios šį pažadą. (...) Tai norėčiau, kad prisiimtų atsakomybę ir išspręstų šį klausimą nacionaliniu mastu“, – pirmadienį žurnalistams teigė T. V. Raskevičius.

„O mano pareiga ir priedermė yra susikauti dėl Vilniaus, nes Vilnius yra laisvas ir atviras miestas, užduoda toną nacionalinei politikai ir aš noriu, kad mes toliau ryžtingai ir kryptinai judėtume pradedant nuo Vilniaus“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad sausio 11 d. viešojoje erdvėje pasirodė „laisviečio“ T. V. Raskevičiaus ir teisininkų susirašinėjimai dėl galimybės įteisinti partnerystę Vilniaus mieste. Praėjusią savaitę Laisvės partijos pirmininkė A. Armonaitė pripažino, kad parlamentarams „krūpčiojant“ dėl tos pačios lyties porų santykių įteisinimo, tenka ieškoti kitų būdu pasiekti užsibrėžtą tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.