G. Nausėda: Lietuva gedi kartu su Ukraina

Trečiadienį Ukrainoje, Kyjivo srities Brovarų mieste nukritus sraigtasparniui ir katastrofos metu žuvus Ukrainos vidaus reikalų ministrui Denysui Monastyrskiui bei jo kolegoms, prezidentas Gitanas Nausėda reiškia užuojautą ukrainiečiams ir tvirtina, kad dėl šios tragedijos „Lietuva gedi kartu su Ukraina“.

Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 2:51 PM

„Liūdinančios žinios apie sraigtasparnio katastrofą Brovaruose. Reiškiu užuojautą aukų artimiesiems, prezidentui Volodymyrui Zelenskiui ir Ukrainos žmonėms. Lietuva gedi kartu su Ukraina“, – trečiadienį savo „Twitter“ paskyroje rašė šalies vadovas.

„Šis incidentas yra dar viena tragiška Rusijos agresijos prieš Ukrainą pasekmė“, – nurodė G. Nausėda.

ELTA primena, kad trečiadienio rytą Kyjivo srities Brovarų mieste šalia vaikų darželio ir gyvenamojo namo nukrito sraigtasparnis. Per katastrofą žuvo Ukrainos vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis, jo pirmasis pavaduotojas Jevhenas Jeninas ir VRM valstybės sekretorius Jurijus Lubkovičius.

Iki šiol žinoma apie 18 žuvusiųjų, tarp kurių – trys vaikai, ir 29 sužeistuosius, tarp kurių – 15 vaikų.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis įpareigojo Ukrainos saugumo tarnybą (UST) ir Nacionalinę policiją ištirti visas Brovaruose įvykusios sraigtasparnio katastrofos aplinkybes.

UST tiria kelias tragedijos versijas. Tarp jų – skrydžio taisyklių pažeidimas, sraigtasparnio techninis gedimas ir tyčiniai veiksmai transporto priemonei sunaikinti.

„UST darbuotojai, siekdami nustatyti visus priežastinius ryšius ir tragedijos detales, atlieka tyrimo ir operatyvinių priemonių kompleksą“, – pabrėžė žinybos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.