M. Puidokas kreipiasi į valstybės vadovus dėl Ukrainos simbolikos naudojimo

Seimo narys Mindaugas Puidokas praneša oficialiu raštu kreipęsis į Prezidentą Gitaną Nausėdą, Seimo Pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir Vyriausybės vadovę Ingridą Šimonytę dėl, jo teigimu, įstatymų pažeidimus, susijusius su valstybinės heraldikos simbolių ir vėliavų naudojimu.

Mindaugas Puidokas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 2:06 PM

Pastaruoju metu M. Puidokas teigia gaunantis Lietuvos piliečių laiškus bei asmenines žinutes, kuriose keliami klausimai dėl perteklinio Ukrainos heraldikos (simbolių, vėliavos spalvų) naudojimo oficialiuose prezidentūros, Seimo ir Vyriausybės, taip pat pavaldžių institucijų internetiniuose puslapiuose. Jis prideda, kad užklausose keliami klausimai ir dėl jokioms valstybėms nepriklausančių vėliavų buvimo ant ministerijų pastatų suderinamumo su mūsų įstatymais.

„Suprantamas institucijų noras demonstruoti Lietuvos solidarumą su kovojančia Ukraina, tačiau pagarbą bei paramą galima rodyti ir kitais būdais, laikantis galiojančių įstatymų ir nedarkant Lietuvos valstybės simbolių. Vienas dalykas, kai tai daroma trumpuoju laikotarpiu, ir visai kitas, kai Seimo, Vyriausybės, ministerijų facebook‘o paskyrose Lietuvos heraldiniai simboliai matomi tik pakeistų spalvų fone“, – teigiama M. Puidoko pranešime žiniasklaidai.

Seimo narys teigia patikrinęs spalvų pakeitimo datas. Tuomet paaiškėjo, kad Vyriausybės facebook‘o puslapyje Vyčio fono spalva iš oficialios į mėlyną pakeista dar 2017 metais ir išliko nepakeista iki dabar.

M. Puidokas kreipimesi prezidentui prideda, kad heraldinių simbolių talpinimą valdžios institucijų internetinėse svetainėse apibrėžia Vyriausybės nutarimas. „Dėl Bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms ir mobiliosioms programoms aprašas“.

„Jo 4 straipsnis „Lietuvos valstybės herbas ir jo aprašymas“ aiškiai skelbia: „1. Lietuvos valstybės herbas yra Vytis: herbinio skydo raudoname lauke vaizduojamas baltas (sidabrinis) šarvuotas raitelis ant balto (sidabrinio) žirgo, laikantis dešinėje rankoje virš galvos iškeltą baltą (sidabrinį) kalaviją“. Akivaizdu, kad nurodytose Seimo ir Vyriausybės internetinėse svetainėse nesilaikoma šių ir kitų teisės aktų reikalavimų“, – pranešime dalijasi Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.