G. Landsbergis: tikiuosi, nereikės laukti dar vienos dienos, kol bus suteikta galimybė Ukrainai tiekti tankus

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsberis viliasi, kad sprendimas Ukrainai tiekti kovinius tankus bus priimtas nelaukiant daugiau nė dienos. Tai Lietuvos diplomatijos vadovas teigė reaguodamas į Vokietijos užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock pareiškimą, kad Berlynas neprieštarautų, jog Lenkija siųstų Ukrainai kovinius tankus „Leopard 2“.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 11:54 AM

„Labai remiu kolegės Annalenos Baerbock poziciją, kuri yra labai artima ir Lietuvos pozicijai, ir, tiesą sakant, Baltijos šalių pozicijai, remiant Ukrainą. Aš tikiuosi, kad jos žodžiai bus rezultatyvūs ir nereikės laukti dar vienos dienos tol, kol bus suteikta galimybė Ukrainai tiekti tankus“, – tai pirmadienį ministras žurnalistams teigė Briuselyje beprasidedant Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybai.

Ministras taip pat neslepia, kad ES Užsienio reikalų taryboje susitarti ir dėl 500 mln. eurų vertės karinės paramos Ukrainai taip pat nebus paprasta. Pasak jo, tai tampa jau nebe teisiniu, tačiau politiniu klausimu.

„Tai sunkus klausimas, bus sunki diskusija. Pažymėtina, kad ji yra šiuo atveju jau ne teisinė, ne ieškant teisinių argumentų, o politinė diskusija, tam tikras deja vu, kuris kartojasi kiekvieną tarybą“, – sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Briuselyje užsienio reikalų ministras dalyvauja Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje, kurioje numatoma aptarti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą bei situaciją Sahelio ir Vakarų Afrikos pakrančių valstybėse.

Ministrai taip pat aptars aktualius užsienio politikos klausimus: situaciją Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje, Irane, Venesueloje, Etiopijoje, Juodkalnijoje ir Afganistane. ES užsienio reikalų ministrai aptars situaciją Ukrainoje, šiai šaliai skiriamą ES paramą, įskaitant naujus Europos taikos priemonės paketus, pasirengimą ES Ukrainos viršūnių susitikimui, Rusijos atsakomybės užtikrinimo, maisto saugumo bei įsitraukimo su trečiosiomis šalimis klausimus. Susitikimo metu ministrai pasikeis nuomonėmis dėl Ukrainos dešimties žingsnių taikos plano.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.