G. Nausėda Lenkijoje: turime suteikti visą reikalingą paramą kovojančiai Ukrainai

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį Varšuvoje susitiko su Lenkijos Prezidentu Andrzejumi Duda. Šalių vadovai aptarė regioninį saugumą, paramą Ukrainai, pasirengimą liepą Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Gitanas Nausėda ir Andžėjus Duda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda ir Andžėjus Duda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 3:50 PM

Lietuvos vadovas teigė, kad parama Ukrainai ir sąjungininkų telkimas šiam tikslui išlieka svarbiausia užduotimi. Lietuvos Prezidentas pabrėžė, kad reikia tęsti pastangas Ukrainai suteikti reikiamos sunkiosios ginkluotės, kuri priartintų karo pabaigą ir Ukrainos pergalę.

„Turime drauge dėti visas pastangas tam, kad sutelktume sąjungininkus tolesnei paramai Ukrainos kovai prieš agresorių. Kiekviena karo diena kainuoja žmonių gyvybes, todėl kuo greičiau suteiksime Ukrainai reikalingos ginkluotės, tuo greičiau karas bus sustabdytas, o agresorius – nugalėtas“, – kalbėjo prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuva ir Lenkija pasisako už Prezidento Volodymyro Zelenskio pasiūlyto 10 punktų taikos plano įgyvendinimą. Lietuvos Prezidentas taip pat pažymėjo, kad būtina kuo greičiau priimti visus reikalingus sprendimus dėl Ukrainos narystės ES derybų pradžios. Lietuvos ir Lenkijos vadovai sutarė toliau dirbti kartu siekiant dar griežtesnių sankcijų Rusijai ir steigiant specialų tribunolą Rusijos agresijos nusikaltimams tirti, pažymima pranešime.

Lietuvos ir Lenkijos Prezidentai taip pat aptarė pasirengimą liepą Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui. Lietuvos vadovas akcentavo, kad svarbu ir toliau stiprinti NATO rytinį flangą, įgyvendinant Madrido viršūnių susitikimo sprendimus, sutarti dėl NATO atnaujintų gynybos regioninių planų ir Ukrainos tolesnės euroatlantinės integracijos, atnaujinti sąjungininkų įsipareigojimą didinti investicijas į gynybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.