Liberalų kandidatė dėl įtarimų K. Bartoševičiui žėrė kaltinimus visai TS-LKD: po V. Čmilytės-Nielsen įsikišimo įrašą ištrynė

„Jei Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) turi savo vertybinę sistemą, kodėl nepilnamečių tvirkinimas jų gretose jau tampa norma? Gal tai ir yra jų vertybė?“, – tokiais žodžiais pirmadienį jau ir taip gerokai įelektrintą šalies politinę padangą sudrebino liberalų kandidatė į Vilniaus mero rinkimus Eglė Radvilė.

Eglė Radvilė ir Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Eglė Radvilė ir Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Eglė Radvilė<br>Dainiaus Labučio/ELTA nuotr.
Eglė Radvilė<br>Dainiaus Labučio/ELTA nuotr.
Eglė Radvilė<br>T.Bauro nuotr.
Eglė Radvilė<br>T.Bauro nuotr.
Eglė Radvilė<br>T.Bauro nuotr.
Eglė Radvilė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 9:41 PM

Itin aštriai konservatorius užsipuolusi ir kone visą partiją ėmusi lyginti su tvirkintojais politikė greitai sulaukė kritikos bangos, o netrukus savo įrašą socialiniame tinkle „Facebook“ ištrynė ir pakeitė jį jau gerokai nuosaikesniais žodžiais.

Pirmadienį Lietuvą sukrėtė žinia, kad konservatorius Kristijonas Bartoševičius įtariamas vaikų tvirkinimu. Politikas ryte pareiškė, kad traukiasi iš Seimo, o netrukus paaiškėjo, kad Generalinė prokuratūra jį įtaria siaubingu nusikaltimu.

Netrukus politologai ėmė svarstyti, kaip tai paveiks visą konservatorių partijos ateitį, pasigirdo kritika kalbėti delsusiems partijos lyderiams, o netrukus ypatingai aštriai pasisakė E.Radvilė.

„K.Bartoševičius traukiasi „dėl asmeninių priežasčių“, o konservatoriai lakoniškai dėkoja jam už darbą Seime. Lyg niekur nieko. Tik tos „asmeninės priežastys“ – prokuratūros tyrimas dėl net šešiolikos nesulaukusio nepilnamečio tvirkinimo. Vaiko tvirkinimo!“, – feisbuke rašė E.Radvilė.

Politikė savo įraše pirštu dūrė ir į dabar jau buvusį konservatorių Mykolą Majauską, primindama jo neištikimybės istoriją.

Toliau mintis dėstydama E.Radvilė siūlė pasidomėti kas M.Majausko „genuose užkoduota“.

Savo įrašą E.Radvilė užbaigė dar daugiau kaltinimų visai partijai: „Šlykštu. Nenoriu, kad mano vaikai augtų mieste, kurio politinė valdžia turi reikalų su pedofilija. Nenoriu, kad Majauskas ar bet kuris kitas konservatorius artintųsi prie Vilniaus mokyklų. Ir tik nereikia čia dramų ar cirkų.“

Toks įrašas sukėlė didelę kritikos audrą, o netrukus E.Radvilė jį ištrynė. Tiesa, pasisakymo taip lengvai nuslėpti nepavyko – įrašo nuotrauką feisbuke paskelbė ir visuomenininkas Andrius Tapinas.

Būtent po jo įrašu pasisakė ir liberalų lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Jau įvertinau. Mano nuomone, šis postas yra visiškai netinkamas. Tai pasakiau jo autorei“, – rašė V.Čmilytė-Nielsen.

Netrukus E.Radvilė pasidalino jau nauju įrašu, kuris taip pat sulaukė daug kritikos.

„Man sako, kad reaguoju per aštriai. Bet nekaltumo prezumpcija NĖRA abejingumo prezumpcija. Atsisakau į šią situaciją žiūrėti politkorektiškai. Kaip mama, nenoriu, kad mano vaikai augtų mieste, kurio valdžia „teista už gerus darbus“ lygiai taip pat, kaip nenoriu atiduoti savo gimto miesto į prievarta suteptas rankas“, – jame rašė politikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.