A. Anušauskas apie „raudonąsias linijas“ tiekiant ginkluotę Ukrainai: brūkšnių braižymas nėra produktyvus

Vokietijai trečiadienį oficialiai apsisprendus į Ukrainą siųsti tankus „Leopard 2“, tačiau pabrėžus, kad NATO kariai neįsitrauks į karą Ukrainoje ir naikintuvai nebus tiekiami, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pabrėžia – nėra prasmės užsibrėžti „raudonąsias linijas“. A. Anušauskas įsitikinęs, jei situacija karo fronte keistųsi, atitinkamai keistųsi ir parama ginklais.

Arvydas Anušauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2023, 10:03 PM

„Brūkšnių braižymas išvis nėra produktyvus, net ir retorikos prasme, nes viskas keičiasi. Pasikeistų situacija Ukrainos fronte, mes pamatytume visai kitus brūkšnius“, – trečiadienį TV3 laidoje „Dėmesio centre“ teigė ministras.

A. Anušauskas atkreipia dėmesį, kad apskritai vertėtų kalbėti ne tik apie ginkluotės tiekimą, tačiau ir kitą valstybių pagalbą.

„Manau, kad dabar dalis šalių sprendžia labai rimtai ir aviacinės technikos davimą, o tai nėra paprastas dalykas, tai – technologijos. Tai daugelis dalykų, kurių šiaip paprastai nevertina – tai logistinis paketas, technologijos, apmokymai. Ukraina de facto tampa NATO daugelio technologijų valdytoja. Ir dabar šalys daro tuos apsisprendimus, po truputį, lėtai“, – pridūrė jis.

O. Scholzas trečiadienį paskelbė, kad Vokietija perduos Ukrainai 14 kovinių tankų „Leopard-2-A6“. Kancleris taip pat nurodė, kad Berlynas duos leidimą šalims partnerėms, norinčioms nusiųsti Kyjivui „Leopardų“ iš savo atsargų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.