R. Šimašius atsidūrė rusų propagandos pinklėse: skelbia, kad ieškos Ukrainos karo prievolininkų

Vilniaus meras Remigijus Šimašius atsidūrė rusų propagandos taikinyje. Teigiama, jog sostinės vadovas neva paskelbė, kad Lietuva ieškos Ukrainos karo prievolininkų.

 Remigijus Šimašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Remigijus Šimašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
 Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
 Remigijus Šimašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Remigijus Šimašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-01-26 17:27, atnaujinta 2023-01-26 17:34

Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ketvirtadienio vakarą paskelbė R.Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas.

„Mordoro propaganda dirba sparčiai – nepatiko jiems, kad užvakar Vilnius paskelbė dovanojantis Ukrainos miestams humanitarinei pagalbai 700k eurų, šiandien internete jau plinta toks fake įrašas – neva Remigijus Šimašius paskelbė, kad Lietuvoje ieškosime Ukrainos karo prievolininkų.

Čia yra ruselių kurtas melas (juokinga, kad matosi, jog kurta ant rusiško FB) – dezertyruoti yra blogai, bet nei Vilnius, nei Lietuva tokių susitarimų nepadarė ir nedarys. Ukrainoje, skirtingai nei rusijoje, netrūksta vyrų, norinčių ginti šalį. Ginklai ten yra didesnis trūkumas, valios naikinti mordorą yra į daugiau nei reikia. Pats Ukrainos ambasadorius permetė šį feiką merui“, – rašė K.Žukauskas.

Jis taip pat pateikė galimas priežastis, kodėl Rusija pasirinko būtent Vilniaus merą.

Putinistanas toliau bando kurti naratyvą priešinant lietuvius su ukrainiečiais. Pamenate, pernai bandė platinti apie tai, kokie blogi ukrainiečiai, kaip kažką bando apvogti ar lietuvių vyrus nuvilioti.

Korta nepaėjo, priešiškumo nėra, vien vakar 700 jubiliejaus koncerte kiek ukrainiečių girdėjau – gyvens jie čia tol, kol reikės. Dabar bandoma gąsdinti ne lietuvius, bet pačius ukrainiečius, maždaug – „bėkit iš Lietuvos, nes jus priduos į frontą“.

– Remigijus Šimašius yra rakštis pragertoje rusijos šiknoje – ir už Maskvos namų uždarymą, ir už paramą Ukrainai, ir už rusijos trolinimą. Mordoro blackliste įtrauktas jau kokie 6 metai, tai kodėl nepabandžius ta pačia žinute dar ir ukrainiečius su Vilniaus meru pakiršinti? Žinutė gi ne nac. valdžios atstovo.

Mordoro propagandos bunkerį matyt sunervino užvakar iš Ukrainos ambasadoriaus rankų Lietuvoje gautas įvertinimas Vilniui kaip „Miesto gelbėtojo“ – tai abu ir sugrūdo į vieną žinutę.

– Rusijai labai labai nepatinka bet kokia parama Ukrainai, tas akivaizdu – nuo pagalbos pas mus gyvenantiems ukrainiečiams iki finansinės paramos Ukrainai. O mes juk žinom – kas nepatinka rusijai, tas jau savaime yra gėris, kurį verta tęsti.

Neužkibkit, mordoro propaganda nemiega, bandys skaldyti – nes tai jų vienintelis kelias norint valdyti. Jei savo aplinkoje turit ukrainiečių – papasakokite, kad visi bandymai kiršinti lietuvius su jais tėra kreivarankių ruselių darbas“, – aiškino R.Šimašiaus atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.