G. Nausėda sveikina išrinktąjį Čekijos vadovą, pabrėžia tvirtą poziciją dėl karo Ukrainoje

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino išrinktąjį Čekijos prezidentą Petrą Pavelą, šeštadienį šalies vadovo rinkimuose nurungusį buvusį premjerą milijardierių Andrejų Babišą.

Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2023, 8:33 PM, atnaujinta Jan 28, 2023, 8:34 PM

Kaip nurodo Prezidentūra, sveikinimo žinutėje Lietuvos vadovas pabrėžė tvirtą Čekijos poziciją dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje ir svarią paramą prieš Rusijos karinę agresiją kovojančiai Ukrainai.

G. Nausėda taip pat išreiškė pasiryžimą toliau stiprinti dvišalius Lietuvos ir Čekijos ryšius ir toliau glaudžiai bendradarbiauti NATO ir Europos Sąjungos rėmuose.

Į pensiją išėjęs NATO generolas, buvęs desantininkas P. Pavelas pelnė 58,3 proc. balsų, o A. Babišas – 41,7 proc., pranešė šalies statistikos tarnyba.

61 metų P. Pavelas kovą perims prezidento postą iš Milošo Zemano – atviro ir nevienareikšmiškai vertinamo politiko, kuris palaikė glaudžius ryšius su Maskva, tačiau beveik prieš metus, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, juos nutraukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.