V. Čmilytė-Nielsen apie siūlymus pradėti tyrimą dėl galimo informacijos nutekėjimo K. Bartoševičiui: visi klausimai yra atsakyti

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen skeptiškai vertina Seimo opozicijos atstovų siūlymą steigti laikinąją tyrimo komisiją, siekiant aiškinti, ar eksparlamentarui Kristijonui Bartoševičiui galėjo būti nutekinta informacija apie jo atžvilgiu prokuratūros vykdomą tyrimą.

Kristijonas Bartoševičius.<br>TS-LKD nuotr.
Kristijonas Bartoševičius.<br>TS-LKD nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Kristijonas Bartoševičius.<br>O.Posa
Kristijonas Bartoševičius.<br>O.Posa
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 30, 2023, 1:22 PM

„Mano požiūriu, visi klausimai jau yra atsakyti, bet suprantu, kad dabar yra rinkiminis laikotarpis, kad opozicija griebiasi kiekvieno kabliuko ir kad tokių iniciatyvų arba bent jau kalbų apie jas, matyt, bus“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji pažymėjo, kad dėl savo veiksmų teisėtumo neabejoja.

„Aš dėl savo veiksmų esu užtikrinta, taip“, – tvirtino parlamento vadovė.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę konservatorius K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš aktyvios politikos, generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie politiko atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo.

Antradienį VRK panaikino K. Bartoševičius mandatą, jis neteko teisinės neliečiamybės.

Pats valdančiųjų konservatorių frakcijoje dirbęs parlamentaras neigia galimus įtarimus ir Eltai tikino priėmęs sprendimą dėl asmeninių priežasčių.

Dalis opozicijos atstovų įtaria, kad K. Bartoševičiui informacija apie teisėsaugos atliekamą tyrimą, kuriame jis figūruoja, galėjo būti nutekinta, tad siūlo dėl to Seime steigti laikinąją tyrimo komisiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.