P. Gražulis kreipėsi į Seimo etikos sargus: kaltina V. Čmilytę-Nielsen spaudimu A. Bagdonui

Seimo narys Petras Gražulis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime ir šios partijos vadovės Viktorijos Čmilytės-Nielsen elgesio Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Andriaus Bagdono atžvilgiu.

Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2023, 1:23 PM

Parlamentaras referuoja į Seimo pirmininkės pareiškimą, kad A. Bagdonas turėtų pasitraukti iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos. A. Bagdonas kritikos sulaukė dėl savo sprendimo balsuojant Etikos ir procedūrų komisijoje, kai nutarė nepritarti siūlymams, kad Seimo narys Remigijus Žemaitaitis pažeidė etiką savo socialiniuose tinkluose kvestionuodamas visuomenininko Andriaus Tapino surinktų lėšų Ukrainai panaudojimą.

P. Gražulis pranešime spaudai akcentuoja, kad partija neturi teisės nurodyti savo deleguotam įstatymų leidėjui, kaip balsuoti.

„Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pareikalavo, kad jos vadovaujamos Liberalų sąjūdžio partijos narys, Seimo narys Andrius Bagdonas kuo skubiau privalo pasitraukti iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos, nes jis „neteisingai balsavo“ Etikos ir procedūrų komisijoje, kai nutarė nepritarti siūlymams, kad Seimo narys Remigijus Žemaitaitis pažeidė etiką savo socialiniuose tinkluose kvestionuodamas visuomenininko Andriaus Tapino surinktų lėšų Ukrainai panaudojimą“, – teigia P. Gražulis.

„V. Čmilytė-Nielsen taip pat kaip papildomą spaudimo svertą pranešė svarstanti dėl nepasitikėjimo Liberalų sąjūdžio frakcijos nariu A. Bagdonu, kaip savo pavaduotoju partijoje. Dvi dienas priešinęsis, A. Bagdonas vakar palūžo ir pats pasitraukė iš V. Čmilytės-Nielsen kaip Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkės pavaduotojo pareigų ir jau trečia diena, kaip viešai aiškina, kad padarė klaidą nepaklusęs V. Čmilytės-Nielsen nurodymui ir balsavęs, kad R. Žemaitaitis nepažeidė etikos“, – taip pat akcentuojama pranešime.

Todėl, P. Gražulio teigimu, „toks Seimo narės, Seimo pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen elgesys su jos vadovaujamos partijos nariu – Seimo nariu A. Bagdonu mano įsitikinimu grubiai pažeidžia LR Konstitucijos 59 straipsnio 4 dalies nuostatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.