N. Grunskienė nesutinka susitikti su „darbiečių“ frakcija ir aiškintis, ar buvo nutekinta informacija apie K. Bartoševičių

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė atsisako susitikti su opozicinės Darbo partijos frakcija, kuri žada aiškintis, ar buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui galėjo būti nutekinta informacija apie prokuratūros tyrimą jo atžvilgiu bei ruoštą kreipimąsi į Seimą dėl jo imuniteto panaikinimo.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>T.Bauro nuotr.
Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>T.Bauro nuotr.
Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>T.Bauro nuotr.
Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 1, 2023, 5:49 PM

„Seimo opozicinei Darbo partijos frakcijai viešai paskelbus, kad kitą savaitę planuoja susitikti su generaline prokurore Nida Grunskiene ir frakcijos posėdyje aiškintis aplinkybes, susijusias su šiuo metu atliekamu ikiteisminiu tyrimu – spėjamu informacijos perdavimu vienam proceso dalyviui, generalinė prokurorė informuoja, kad negali priimti šio kvietimo, nes tai prieštarautų prokuratūros nepriklausomumo bei tyrimo nešališkumo principams“, – teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

Prokuratūra taip pat pabrėžia, kad šiuo metu nėra pagrindo manyti, kad spėjamu informacijos apie ikiteisminį tyrimą perdavimu būtų buvusi padaryta žala susijusiam ikiteisminiam tyrimui, taip pat neturi jokių duomenų apie galimai padarytą nusikalstamą veiką, todėl tyrimas nėra pradėtas.

Toks susitikimas, kaip skelbia prokuratūra, generalinės prokurorės vertinimu, galėtų būti visuomenės suprastas ir kaip netiesioginis poveikis šiuo metu atliekamam kitam ikiteisminiam tyrimui, kuriame įtarimai pareikšti buvusiam Darbo partijos nariui.

Prokuratūra primena, kad sausio 18 d. buvo sulaikytas į Druskininkų savivaldybės tarybą kandidatavęs ir tuo metu Darbo partijos nariu buvęs Edvinas Garackevičius. Pareigūnams sustabdžius automobilį, kuriame buvo šis asmuo, buvo rastos trys pakuotės su tamsios spalvos, kaip įtariama, augalinės kilmės narkotine medžiaga. Bendras šios medžiagos svoris – daugiau nei 500 gr. Šiuo metu Kauno apygardos prokuratūra vadovauja ikiteisminiam tyrimui, kuriame E. Garackevičiui ir dar vienam asmeniui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

ELTA primena, kad trečiadienį prokuratūra paskelbė, jog iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo.

Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais. Daugiau nei prieš savaitę konservatorių atstaovas parlamente K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių. Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš Seimo, generalinė prokurorė N. Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, kuriame figūruoja K. Bartoševičius.

Praėjusią savaitę Vyriausoji rinkimų komisija panaikino K. Bartoševičiaus mandatą.

Seimo opozicijos atstovai svarsto galimybę parlamente steigti laikinąją tyrimo komisiją, kuri aiškintųsi, ar K. Bartoševičiui nebuvo nutekinta informacija apie jo atžvilgiu vykdomą tyrimą ir bręstantį prokuratūros kreipimąsi į Seimą dėl imuniteto panaikinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.