V. Čmilytė-Nielsen mato poreikį pradėti ikiteisminį tyrimą dėl buvusio kriminalisto kaltinimų policijai dėl neteisėto sekimo

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad yra poreikis pradėti ikiteisminį tyrimą dėl buvusio policijos pareigūno Algimanto Martinkaus mestų kaltinimų policijos vadams dėl galimai neteisėto kitų pareigūnų sekimo.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2023, 8:37 AM

„Manau, kad iš tos informacijos, kurią ir aš pati gavau, ir kurią kolegos frakcijų seniūnai gavo, ir kuri nuskambėjo viešai, matyt, čia yra erdvės ir poreikio ikiteisminiam tyrimui, kadangi kaltinimai mesti labai rimti“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė dalies Seimo opozicijos atstovų svarstymus, kad dėl buvusio pareigūno pateiktos informacijos reikėtų pradėti ir parlamentinį tyrimą, vertino skeptiškai.

„Kalbant apie Seimo įsitraukimą, aš manyčiau, kad reikia, pirmiausia, išnaudoti tuos įrankius, kuriuos mes jau turime, tai turime ir specialią komisiją kriminalinės žvalgybos, ir, žinoma, yra Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Taigi, reikia dar labai rimtai pasverti, ar yra poreikis ir ar yra ką tirti Seimui per laikinosios tyrimo komisijos priemonę“, – dėstė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad Seimą pasiekė buvusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūno A. Martinkaus raštas, kuriuo jis prašo parlamente inicijuoti laikinąją tyrimo komisiją, kuri įvertintų buvusių policijos vadovų, tarp kurių – buvęs LKPB viršininkas Rolandas Kiškis, jo buvęs pavaduotojas Andžejus Roginskis, buvęs Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas, veiksmus. Jis įtaria, jog buvę policijos vadai galėjo neteisėtai sekti kitus pareigūnus.

Policija šiuos kaltinimus neigia ir tvirtina, kad tai yra manipuliacijos, iš pareigų atleisto pareigūno kerštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.