Neįprasta situacija: VRK atsisakė iš Darbo partijos sąrašo išbraukti su hašišu įkliuvusį politiką

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį atsisakė iš kandidatų sąrašų išbraukti su dideliu kiekiu narkotikų antradienį įkliuvusį Darbo partijos kandidatą į Druskininkų savivaldybės tarybą Edviną Garackevičių. VRK teigimu, to padaryti nebegalima, nes jau praleistas tam numatytas terminas.

 E.Garackevičius.<br> lrytas.lt montažas.
 E.Garackevičius.<br> lrytas.lt montažas.
Andrius Mazuronis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 1:24 PM, atnaujinta Feb 2, 2023, 2:55 PM

„Kai buvo teikiami pareiškiniai dokumentai VRK, nebuvo žinoma, kad šitas asmuo – E.Garackevičius – turi kažkokį nors teistumą ar yra prieštaringos reputacijos, ir jis buvo įrašytas į sąrašą pirmu numeriu.

Tik paskutinėmis sausio dienomis, kai paaiškėjo viešai paskelbta informacija dėl jo galimai nusikalstamos veikos, tikrai sunkaus nusikaltimo, iš karto sausio 31 dieną Darbo partijos prezidiumas susirinko į posėdį, pašalino minėtą asmenį iš Darbo partijos gretų ir nusprendė kreiptis į VRK išimties tvarka ir prašo jį išbraukti“, – tvirtino „darbiečių“ deleguota VRK narė Jolanta Petrušauskienė.

„Aplinkybės, dėl kurių šito prašymo nebuvo galima pateikti įstatymo nustatytu laiku, buvo objektyvios“, – pridūrė ji.

E.Garackevičius sąraše įrašytas pirmuoju numeriu, todėl, anot J.Petrušauskienės, didelė galimybė, kad su pusę kilogramo hašišo įkliuvęs politikas gaus Druskininkų savivaldybės tarybos nario mandatą.

VRK pirmininkė Jolanta Petkevičienė pastebėjo, kad asmeniui kol kas tik pateikti įtarimai, jis nėra nuteistas.

„Įtarimai įtarimais, teismo sprendimo jokio nėra“, – replikavo VRK pirmininkė.

Dėl to, kad numatyti terminai jau yra praėję, kandidato nuspręsta iš Darbo partijos sąrašo neišbraukti.

Primename, kad pirmuoju numeriu Darbo partijos kandidatų sąraše į Druskininkų savivaldybę buvęs ir su narkotikais pagautas E.Garackevičius sulaukė partijos bausmės – antradienio pavakarę nuspręsta jį pašalinti iš partijos.

„Operatyviai reaguodami į šiandien žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją dėl šio asmens, sušaukėme Prezidiumo posėdį ir vienbalsiai priėmėme sprendimą pašalinti jį iš partijos.

Ši situacija tik dar kartą parodo, kad turime priešintis narkotikų dekriminalizavimui, o valstybė neturi siųsti signalo, kad toleruoja narkotikų legalizavimą, nes tokių atvejų tik daugėtų.

Ši situacija tik įrodo, kad net dabar, atrodytų, išties griežtos bausmės už disponavimą narkotinėmis medžiagomis neatbaido nuo tokių veikų, tad galvoti apie reglamentavimo švelninimą tikrai neturėtume.

Neabejojame, kad tokiems žmonėms mūsų partijoje ne vieta“, – teigė Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

Kaip jau anksčiau skelbė lrytas.lt, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė pirmuoju numeriu Darbo partijos kandidatų sąraše į Druskininkų savivaldybę esantį E.Garackevičių.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Tautvilė Merkevičiūtė naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog automobilyje, kuriuo važiavo 34 metų politikas, galimai aptiktas didelis narkotikų kiekis – apie pusė kilogramo hašišo.

Transporto priemonė buvo sustabdyta Karmėlavoje – E.Garackevičius sėdėjo prie vairo, o kartu su juo važiavo dar vienas asmuo. Politikas yra suimtas mėnesiui, o jo galimam bendrininkui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir kitos kardomosios priemonės, švelnesnės nei suėmimas.

Jiems abiem pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalį („Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, pardavė ar kitaip platino labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų“).

Už tai gresia kalėjimas nuo 10 iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.