Opozicinės frakcijos prašys surengti neeilinę Seimo sesiją: aiškinsis dėl galimo informacijos nutekinimo K. Bartoševičiui

Seimo opozicinių frakcijų seniūnai ketvirtadienį sutarė kreiptis į parlamento vadovybę dėl neeilinės Seimo sesijos sušaukimo. Opozicijos atstovai neeilinės sesijos metu žada aiškintis, ar buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui galėjo būti nutekinta informacija apie teisėsaugos tyrimą jo atžvilgiu.

 Anot R.Budbergytės, kadangi šiuo metu vyksta savivaldos rinkimų kampanija, kurioje dalyvauja dalis parlamentarų, šią savaitę sušaukti neeilinę Seimo sesiją vargu ar pavyktų, tad tą padaryti planuojama kitą savaitę.<br> lrytas.lt koliažas.
 Anot R.Budbergytės, kadangi šiuo metu vyksta savivaldos rinkimų kampanija, kurioje dalyvauja dalis parlamentarų, šią savaitę sušaukti neeilinę Seimo sesiją vargu ar pavyktų, tad tą padaryti planuojama kitą savaitę.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 11:38 AM

„Planas yra sukviesti neeilinį Seimo posėdį socialdemokratų iniciatyva. Kitos opozicijos frakcijos palaikė šią iniciatyvą“, – Eltai ketvirtadienį po Seimo opozicinių frakcijų seniūnų susitikimo sakė Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotoja Rasa Budbergytė.

Anot jos, kadangi šiuo metu vyksta savivaldos rinkimų kampanija, kurioje dalyvauja dalis parlamentarų, šią savaitę sušaukti neeilinę Seimo sesiją vargu ar pavyktų, tad tą padaryti planuojama kitą savaitę.

„Tikėtina, kad mes susirinksime ir kažkurią vieną dieną – ar antradienį, ar ketvirtadienį – gali tas neeilinis posėdis būt sukviestas. Dėl to, kad toks poreikis yra, mes visi vieningai sutarėme“, – aiškino socdemė.

Parlamentarų parašai dėl neeilinės Seimo sesijos sušaukimo, anot R. Budbergytės, jau yra surinkti.

Socialdemokratės teigimu, pagrindiniu Seimo posėdžio darbotvarkės klausimu taptų aiškinimasis, ar buvusiam Seimo nariui K. Bartoševičiui galėjo būti nutekinta informacija apie teisėsaugos tyrimą jo atžvilgiu.

Anksčiau Seimo opozicijos atstovai svarstė galimybę parlamente steigti laikinąją tyrimo komisiją šiuo klausimu, tačiau šiuo metu, pasak R. Budbergytės, linkstama prie kitokio formato – klausimų pareigūnams, politikams.

„Seimo salė yra labai gerai, kur galima gauti tikslesnę informaciją ir iš Seimo pirmininkės, ir iš generalinės prokurorės. Taip pat labai tikėsimės pasisakymų ir iš konservatorių frakcijos seniūnės, galbūt jų partijos pirmininko, kad paaiškintų, kokia informacija jie disponavo, ar tikrai nebuvo tokių dalykų, kurie neturėtų vykti, kai generalinė prokurorė kreipiasi į Seimą dėl leidimo Seimo narį patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – aiškino R. Budbergytė.

Anot jos, į neeilinės Seimo sesijos darbotvarkę taip pat norima įrašyti ir rengiamus teisės aktus, kuriais būtų stiprinama nuo seksualinių nusikaltimų nukentėjusiųjų apsauga.

ELTA primena, kad trečiadienį prokuratūra paskelbė, jog iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Daugiau nei prieš savaitę konservatorių atstovas parlamente K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių. Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš Seimo, generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, kuriame figūruoja K. Bartoševičius.

Praėjusią savaitę Vyriausoji rinkimų komisija panaikino K. Bartoševičiaus mandatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.