Seimo valstiečiai nepritaria neeilinės sesijos sušaukimui: nenori politikavimo prieš rinkimus

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija Seime neketina kreiptis į parlamento vadovybę dėl neeilinės Seimo sesijos sušaukimo, kurioje būtų aiškinamasi, ar buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui galėjo būti nutekinta informacija apie teisėsaugos tyrimą jo atžvilgiu.

Dainius Gaižauskas, Aušrinė Norkienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dainius Gaižauskas, Aušrinė Norkienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aušrinė Norkienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Norkienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 10:06 AM

„Susiklosčiusi situacija dėl Seimo nario įtarimų pedofilija yra labai rimta, susijusi su ikiteisminio tyrimo medžiaga, kuri šiuo metu neskelbiama. Nenorime, kad galimos pedofilijos tyrimas virstų tik politikavimu prieš rinkimus. Šiuo metu labiausiai reikėtų nepakenkti tyrimui ir kiek įmanoma padėti teisėsaugai išaiškinti visas aplinkybes,“ – pranešime žiniasklaidai sako LVŽS seniūnė Aušrinė Norkienė.

LVŽS frakcijos manymu, šis tyrimas apims platų ir jautrų turinį: reikės išanalizuoti visas teisines aplinkybes, baudžiamojo kodekso normas, kriminalinės žvalgybos bei valstybės paslapčių įstatymus, todėl priimtas bendras frakcijos sprendimas neskubėti, nepolitikuoti bei kruopščiai ir atsakingai pasiruošti komisijos darbui.

LVŽS frakcija mano, kad Seimo pavasario sesija turėtų prasidėti nuo specialiosios komisijos sudarymo. Anot frakcijos pranešimo,nutarta, kad šioje komisijoje dalyvaus Seimo nariai turintys teisininko išsilavinimą ir kiti į aplinkybes labiau įsigilinę frakcijos nariai. Jau dabar LVŽS pradeda ruošti planą kokia apimtimi specialioji komisija turės dirbti.

„Norėsime išgirsti tikslesnę informaciją ir iš Seimo pirmininkės, ir iš generalinės prokurorės. Tikimės, kad gausime atsakymus ir iš konservatorių frakcijos seniūnės, bei jų partijos pirmininko. Visuomenė nori žinoti, kokią informaciją jie galimai turėjo“, – sako LVŽS narys Dainius Gaižauskas.

Pranešime žiniasklaidai informuojama, kad nutarta atnaujinti LVŽS iniciatyvą sukurti valstybinį Lytinių nusikaltėlių registrą Lietuvoje.

Iš Seimo pasitraukusiam konservatoriui K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.