„Supuvusiu vertybininku“ pavadintas R. Karbauskis sureagavo į S. Skvernelio jam mestus kaltinimus

Buvusio bendražygio, ekspremjero Sauliaus Skvernelio pareiškimai „nebetelpa į žmogaus, kuris turėtų atsakyti už savo veiksmus ir žodžius, rėmus“, teigė valstiečių pirmininkas Ramūnas Karbauskis, kurio frakciją Seime S.Skvernelis pavadino „supuvusiais vertybininkais“.

Ramūnas Karbauskis Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 4, 2023, 4:53 PM

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ R.Karbauskis atsakė į S.Skvernelio mestus kaltinimus jo atžvilgiu ir paaiškino, kaip valstiečių pozicija dėl neeilinės Seimo sesijos šaukimo pasikeitė per parą.

Vadina isterija

Penktadienį valstiečių frakcija pranešė nepalaikanti opozicijos iniciatyvos rengti neeilinę sesiją, skirtą aiškintis, kas galėjo nutekinti mažamečių prievartavimu įtariamam Kristijonui Bartoševičiui informaciją apie pradėtą ikiteisminį tyrimą, nors dar ketvirtadienį valstiečių pozicija buvo kita – frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė teigė, kad valstiečiai tokiai kolegų iniciatyvai pritaria.

Po šios žinios vienas neeilinės sesijos iniciatorių, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas S.Skvernelis išplūdo buvusius bendražygius ir teiravosi, ką valstiečiams pažadėjo konservatoriai, kad valstiečiai idėjos nepalaikytų.

LVŽS pirmininkas R.Karbauskis laidos metu tikino, kad valstiečiai niekada nepritarė neeilinės sesijos šaukimui.

„Mes pritariame išsiaiškinimui, ar buvo nutekinta informacija. Niekada to neneigėme ir dabar sakome, kad tam pritariame. Bet niekada nesakėme, kad pritariame neeilinės sesijos šaukimui, nes per kelias valandas išsiaiškinti, kas ir kaip buvo, nėra įmanoma“, – nurodė R.Karbauskis.

Partijos pirmininkas teigė matantis poreikį sudaryti specialiąją Seimo komisiją galimam informacijos nutekinimui tirti, tačiau tai, anot jo, turėtų būti padaryta po savivaldos rinkimų, prasidėjus pavasario sesijai.

„Nenorime, kad šis klausimas būtų politizuotas savivaldybių rinkimų metu, nes iš S. Skvernelio ir socialdemokratų pareiškimų akivaizdu, kad jie nori jį politizuoti. Socialdemokratai priėmė teisingą sprendimą, kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydami pradėti tyrimą dėl galimo informacijos nutekinimo.

O S.Skvernelio atžvilgiu prisimename, kai S.Skvernelis užblokavo lytinių nusikaltėlių registro klausimą. Matyt, dabar tas labai jautrus klausimas jam šiek tiek atsiliepė, ir jis daro pareiškimus, kurie tiesiog nebetelpa į žmogaus, kuris turėtų atsakyti už savo veiksmus ir žodžius, rėmus. Jis dabar tiesiog isterikuoja. Matyt, eterio netekimas yra pagrindinė priežastis“, – įvertino R.Karbauskis.

Metė kaltinimus

S.Skvernelis, valstiečiams atsisakius prisidėti prie neeilinės Seimo sesijos šaukimo, socialiniame tinkle „Facebook“ buvusius bendražygius vadino „supuvusiais vertybininkais“.

„Šiandien Seime garsiausiai save „vertybių gynėjais“ vadinantieji nusimetė kaukes. Kai valstybę krečia vienas šlykščiausių skandalų, atrodytų, visi turėtų susivienyti ir rasti atsakymus į esminius klausimus. Kad valdantieji bando dangstytis, veidmainiauti ir ginti savus bet kokiomis priemonėmis – kaip ir įprasta. Kad jiems nėra jokių moralės ribų, kaip ir visuotinai aišku.

Deja, šiandien jiems į pagalbą atskubėjo didieji „tradicinių vertybių“ gynėjai valstiečiai, vairuojami iš Seimo pasitraukusio Ramūno Karbauskio. Nenoras išsiaiškinti ikiteisminio tyrimo nutekinimą įtariamajam ar jo aplinkai, bei suteikimas galimybę bei laiką panaikinti visus pėdsakus yra elementariai amoralu. Negana to, blokuojami įstatymų pakeitimai, reikalingi stiprinant kompleksinę pagalbą nukentėjusiems asmenims ir jų šeimos nariams“, – dėstė S.Skvernelis.

Buvęs premjeras kėlė klausimą, kokius slaptus susitarimus R.Karbauskis pasirašė su konservatoriais, kad savo poziciją pakeitė.

„Ar pamatysime vieno „Agrokoncerno“ vėjo jėgainių parkams išduodamus leidimus pagreitinta D.Kreivio tvarka? O gal Vyriausybė ras naujų mechanizmų paremti ramūniškąją žaliąją revoliuciją jo versluose? Juk ir vieni, ir kiti – tokie vertybiški…“, – rašė S.Skvernelis.

Turi paaiškinimą

Laidos metu R.Karbauskis sureagavo į S.Skvernelio mestas užuominas.

„Galiu juoktis, bet nesijuoksiu – paaiškinsiu. S.Skvernelis praėjusioje Vyriausybėje priėmė sprendimą, kad privatizuojamas „Ignitis“, akcijų nusipirko D.Kreivys. Ir dabar S.Skvernelis bando pasakyti, kad R.Karbauskis turi kokių nors interesų su D.Kreiviu.

Pasakysiu paprastai: Ramūnas Karbauskis ir su juo siejamas verslas padavė į teismą „Litgrid“, būtent dėl to, kad nepriimami sprendimai dėl prijungimo vieno ar kito vėjo parko prie tinklų.

Jeigu būtų kokie nors susitarimai ar ryšiai, tai nereikėtų į teismą paduoti valstybinės įmonės, kuriai vadovauja Rokas Masiulis. O tai yra padaryta, teisėjai priėmė laikinąsias priemones, teisėjas tą bylą nagrinės. Tikiuosi, kad įmonė bus priversta laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų“, – dėstė R.Karbauskis.

P.Saudargas: „Logika paprasta“

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko pavaduotojas Paulius Saudargas laidos metu turėjo paaiškinimą, kodėl vėl „suspindo nemeilė“ tarp S.Skvernelio ir R.Karbauskio.

„Valstiečiai atsisakė dalyvauti iš esmės S.Skvernelio režisuojamoje neeilinėje sesijoje. Tai yra normalu. Jie nedalyvauja, tada tas planas sugriūna, ir S.Skvernelis negalės tos linijos vystyti. Logika paprasta“, – kalbėjo P.Saudargas.

„Tarp R.Karbauskio ir S.Skvernelio vėl girdžiu epitetus, kaltinimus vienas kitam melavimu. Kas šioje istorijoje yra taip pat labai negražus dalykas, kad politikai iš pedofilijos bylos, viso jos rezonanso nori užsidirbti politinių dividendų.

Ir tas politikavimas Seime – komisijų sudarymas, neeilinės sesijos kėlimas, sukimas tų klausimų, net ir feisbukuose kai kurie kandidatai šitą temą eksploatuoja pačiais nešvariausiais būdais… Norėtųsi valstybės brandesnės – aš to nedarau ir to nedaryčiau“, – tikino konservatorius.

Visą pokalbį su R.Karbauskiu ir P.Saudargu laidoje „24/7“ žiūrėkite sekmadienį 16:30 val. ir 21:30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.