I. Šimonytė atmeta, kad jos patarėjui K. Lančinskui galėjo būti pavesta išsiaiškinti, kurį parlamentarą įtaria prokuratūra: tai „visiškos sapalionės“

Premjerė Ingrida Šimonytė „sapalionėmis“ vadina Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderio Sauliaus Skvernelio pareiškimus, esą jos patarėjui Kęstučiui Lančinskui buvo pavesta išsiaiškinti, kurį Seimo narį Generalinė prokuratūra įtaria nusikalstama veika.

Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 4:45 PM

Pasak jos, tai nėra pirmas kartas, kai S. Skvernelis įtaria K. Lančinską panašaus pobūdžio veiksmais.

„Visos tos sapalionės apie mano patarėją teisės ir teisėtvarkos klausimais, kuriuos čia gausiai iš rankovės laisto vienas buvęs ministras pirmininkas... Pasakysiu taip – aš nežinau, kokio lygio crush (angl. simpatiją – ELTA) turi premjeras S. Skvernelis K. Lančinskui, bet tai yra ne pirmas kartas, kur K. Lančinskas padarė tą ar aną“, – ketvirtadienį parlamente žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Berods, parašė 15min.lt straipsnį apie kanclerį Algirdą Sončaitį, jis atleido poną Renatą Pocių iš Viešojo saugumo tarnybos (buvusį šios tarnybos vadą – ELTA), dar kažkokių dalykų yra padaręs ir dabar, žinoma, atnešė informaciją iš policijos. Čia kabutėse, ironizuoju, prašau nesuprasti to tiesiogiai“, – tęsė ji.

Premjerė patikino, kad seksualiniais nusikaltimais įtariamo buvusio konservatorių frakcijos parlamentaro Kristijono Bartoševičiaus klausimą su K. Lančinsku aptarė jau tam paaiškėjus žiniasklaidoje.

„Su K. Lančinsku apie šitą situaciją pirmą kartą aš pasikalbėjau pirmadienį, po pietų, tada kada viskas jau buvo žinoma“, – pažymėjo I. Šimonytė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį, sušauktoje neeilinėje Seimo sesijoje, parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen bei generalinė prokurorė Nida Grunskienė atsakė į Seimo opozicijos klausimus dėl galimai nutekintos informacijos seksualiniu smurtu įtariamam K. Bartoševičiui.

Vis dėlto, jų atsakymai neįtikino S. Skvernelio.

Politikas žurnalistams teigė manąs, kad valdantieji galėjo bandyti identifikuoti įtariamąjį po to, kai generalinė prokurorė N. Grunskienė sausio pabaigoje parlamento vadovei pateikė nuasmenintą informaciją apie Seimo nariui metamus kaltinimus. S. Skvernelis mano, kad būtent premjerės patarėjas K. Lančinskas galėjo būti paprašytas išsiaiškinti detales.

Jo teigimu, dėl ankstesnės darbo patirties vadovaujant Vilniaus policijai, K. Lančinskas turi puikius asmenius ryšius su policijos sistema ir jos vadovais.

„Labai logiškai skamba. Natūralu, kad Vyriausybės vadovė pati neskambino į policiją, nesiteiravo, kad kažkas lįstų į registrus pažiūrėti. Kai tu žinai straipsnius... Pasirodo straipsniai ir nusikalstamos veikos visgi buvo įvardintos. Juk patarėjas atsakingas už žemės ūkį arba ekonomiką, turbūt, į policiją neskambintų. Galima tokią daryti prielaidą, nes tas patarėjas jau anksčiau pasižymėjo neteisėtu slaptos informacijos išreikalavimu iš policijos, kai jis buvo Vidaus reikalų ministerijoje viceministru“,– žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Praėjusį trečiadienį prokuratūra paskelbė, jog iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.