Teismas: A. Zuokas ir Lietuvos laisvės sąjunga pažeidė įstatymą – politinės kampanijos finansavimas vyko per trečiuosius asmenis

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė pareiškėjos politinės partijos „Laisvė ir teisingumas“ skundą atsakovei Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) dėl jos sprendimo panaikinimo.

Artūras Zuokas<br>V.Skaraičio nuotr.
Artūras Zuokas<br>V.Skaraičio nuotr.
Artūras Zuokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Artūras Zuokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 12:00 PM

„Laisvė ir teisingumas“ buvo apskundusi VRK 2022 m. rugsėjo 6 d. sprendimą „Dėl Artūro Zuoko ir Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) politinės kampanijos bei politinės partijos veiklos finansavimo juridinių asmenų lėšomis“. Buvo atliktas 2017–2019 metų partijos veiklos finansavimo patikrinimas.

VRK pripažino, kad, pažeidžiant tuo metu galiojusias Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymo nuostatas, A. Zuoko ir Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) 2019 m. savivaldybių tarybų rinkimų politinės kampanijos finansuotos per trečiąjį asmenį VšĮ „Azzara“ VRK sprendimo 1 punkte nurodytas išlaidas apmokėjus panaudojant paramą, gautą iš kitų juridinių asmenų, ir paskolas, gautas iš VšĮ Jono Meko fondo.

Išnagrinėjęs šią administracinę bylą, teismas konstatavo, kad VRK tinkamai nustatė Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymo ir Politinių partijų įstatymų pažeidimus, nes Artūro Zuoko ir Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) 2019 m. savivaldybių tarybų rinkimų politinės kampanijos finansavimas vyko per trečiuosius asmenis. Taigi VRK ginčo sprendime dėl minėtų įstatymų pažeidimų privalėjo informuoti Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Generalinę prokuratūrą apie nustatytus pažeidimus. Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.