Lietuviai su dviguba jėga remia Ukrainą: radarams per mažiau nei dvi savaites – beveik 7 mln. eurų

Per mažiau nei dvi savaites radarams Ukrainai Lietuvos gyventojai suaukojo beveik 7 milijonų eurų. Ukrainą remiančios organizacijos „Blue/Yellow“ vadovo Johno Ohmano teigimu, pirmieji nupirkti radarai Lietuvą turėtų pasiekti bent jau vasario 24 dieną.

Parama Ukrainai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Parama Ukrainai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-10 08:53

„Tikrai turėtų būti bent Lietuvoje vasario 24 dieną, ir tai reiškia, kad po to atsidurs Ukrainoje labai greitai. Iš mūsų, iš Lietuvos logistika labai greita“, – LRT radijui teigė J. Ohmanas.

„Ten yra tiesiog vienintelis momentas, yra tie popieriai, dokumentai, kurie šiek tiek jaukia (planus – ELTA) visada, bet viskas jau užsukta ir pirkimai jau vyksta. Čia tikrai neturėtų būti didelių problemų“, – patikino „Blue/Yellow“ vadovas.

Jis pažymėjo, kad perkant tokio tipo įrangą kaip radarai, pirkimas, gaminimas ir pristatymas vyksta labai greitai.

„Reikia pažymėti, kad būtent perkant tokio tipo įrangą, čia yra žiauriai greitai. Aš dirbu dabar su karo logistika dešimt metų, ir aš maždaug žinau kas kur kaip, ir tikrai čia yra greitai, patikėkit“, – tvirtino J. Ohmanas.

„Mes jau turime didelę dalį, jų jau yra fiziškai, jie yra, pavadinkime, sandėlyje. Ir žiūrint kiek mes dabar sugebėsim surinkti, aš irgi taip tikiuosi, kad bus apie 10 milijonų, gal teks šiek tiek palaukti, bet didelė dalis jų jau yra, jie yra fiziškai“, – sakė Ukrainą remiančios organizacijos vadovas.

Anot iniciatyvos „Stiprūs kartu“ iniciatoriaus, žurnalisto Edmundo Jakilaičio, šiuo metu aukojimo tempas yra sulėtėjęs, tačiau entuziazmas, jo nuomone, vis dar didelis.

„Tempas yra sulėtėjęs, bet entuziazmas manau, kad yra vis dar didelis. Žmonėms reikia padėti, turbūt, įsitraukti. Esame numatę įvairių iniciatyvų, kurios bus kitą savaitę, kaip paskatinti žmones aktyviau tame dalyvauti“, – pranešė E. Jakilaitis.

„Bet ką mes čia visi sukūrėme per tas mažiau nei 2 savaites, man atrodo, ir taip yra fenomenalu. Beveik 7 milijonai eurų, beveik 7 radarai jau galimai bus nupirkti artimiausiu metu. Manau, kad realu, kaip Johnas ir sakė prieš keletą dienų, pasiekti 10 milijonų eurų. Tikslas yra būtent toks“, – akcentavo žurnalistas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę startavo nauja paramos Ukrainai akcija, kurios metu siekiama surinkti lėšų, skirtų įsigyti ir ukrainiečiams perduoti oro erdvės stebėjimo radarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda