P. Gražulio byla pasieks teisėjų kolegiją kovo mėnesį

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjų kolegija planuoja imtis Seimo nario Petro Gražulio skundo nagrinėjimo tik kovo mėnesį. Kaip Eltą informavo LAT atstovė ryšiams su visuomene Rimantė Kraulišė, pirmąjį bylos nagrinėjimo posėdį numatyta sušaukti kovo 14 d.

Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-10 12:57

Kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi pripažintas parlamentaras P. Gražulis dar pernai, rugsėjo 30 d., pateikė skundą LAT. Parlamentaras apskundė praėjusių metų birželio 30 d. Apeliacinio teismo sprendimą palikti galioti žemesnės instancijos nuosprendį skirti 15 064 eurų baudą už piktnaudžiavimą. Teismas nutarė nagrinėti politiko kasacinį skundą.

Visgi, apskundęs teisėju sprendimus, P. Gražulis nutolino jam Seime gresiančios apkaltos dėl teistumo procesus.

ELTA primena, kad Seimo narys P. Gražulis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Byloje nustatyta, kad veikdamas privataus juridinio asmens, t. y. UAB „Judex“, interesais, jis neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų veiklą, skatindamas juos nesilaikyti teisės aktų reikalavimų bei atlikti neteisėtus veiksmus, taip pat naudojosi šios bendrovės jam suteiktomis lėšomis. Tokiais veiksmais P. Gražulis diskreditavo Seimą, sumenkino Seimo nario vardą, valstybės politiko patikimumą ir prestižą ir taip padarė didelę neturtinę žalą valstybei.

Dėl šio teismo sprendimo P. Gražulis gali netekti parlamentaro mandato.

Visgi, opozicijos atstovui gresia dar viena apkalta, inicijuojama „laisviečio“ Tomo Vytauto Raskevičiaus. Seimo Etikos ir procedūrų komisijai nutarus nepradėti apkaltos procedūros P. Gražuliui dėl to, kad šis balsavo už kitą Seimo narį, iniciatyvos ėmėsi „laisvietis“ Tomas Vytautas Raskevičius.

Sausio pabaigoje savo parašus dėl apkaltos iniciavimo padėjo 46 Seimo nariai. Vėliau Seimas turėtų sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri vertintų, ar pateikta iniciatyva dėl apkaltos yra pagrįsta. Pagal šios komisijos išvadą, parlamentas paruoštų atitinkamą nutarimą – pradėti apkaltą ar ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.