LVŽS iš partijos pašalino apie Krymo priklausomybę Rusijai pasisakiusį kandidatą į Šilutės merus R. Kuncaitį

Šeštadienį vykusiuose Šilutės savivaldybės kandidatų į merus debatuose Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas į merus Robertas Kuncaitis išreiškė savo nuomonę dėl Krymo pusiasalio priklausomybės Rusijai. LVŽS savo ruožtu skelbia jau pašalinusi jį iš partijos gretų, todėl dėl mero posto varžytis jis nebegalės.

R.Kuncaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Kuncaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Kuncaitis<br>V.Balkūno nuotr.
R.Kuncaitis<br>V.Balkūno nuotr.
R.Kuncaitis<br>T.Bauro nuotr.
R.Kuncaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-02-12 14:12, atnaujinta 2023-02-12 14:17

Šeštadienį vykusiuose „Žinau, ką renku“ organizuojamuose Šilutės savivaldybės kandidatų į merus debatuose R.Kuncaitis sulaukė klausimo, kam priklauso Rusijos aneksuotas Krymas. Šis klausimas, panašu, kandidatą nemenkai sutrikdė.

„Krymas? Nagi... De facto, Rusijai“, – nurodė jis.

„Pabandykite dar“, – pasitaisyti leido diskusijos moderatorius.

„Aš neatsakinėsiu gal į tą klausimą. Žinote, kodėl“, – pareiškė R.Kuncaitis.

Sekmadienį LVŽS išplatino pranešimą, kuriame tokius R.Kuncaičio pareiškimus įvertino kaip „visiškai nepriimtinus“, R.Kuncaitis iš partijos gretų jau pašalintas.

„Atsiprašome Ukrainiečių tautos ir Lietuvos visuomenės už LVŽS kandidato išsakytą poziciją. LVŽS kategoriškai nesutinka su bet kokiomis abejonėmis ir insinuacijomis dėl Ukrainos teritorinio vientisumo – Krymo pusiasalis, kaip ir kitos Rusijos šiuo metu okupuotos teritorijos, priklauso Ukrainai.

Provokatoriško pobūdžio R.Kuncaičio pasisakymą dėl Ukrainos teritorinio vientisumo LVŽS griežtai smerkia. Valdyba nedelsiant šalina šį asmenį iš LVŽS gretų. Be to, LVŽS atsiriboja nuo R.Kuncaičio ir rinkimuose į Šilutės savivaldybės merus bei artimiausiu metu kreipsis į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl kandidato R.Kuncaičio atšaukimo.

LVŽS bendruomenė visuomet aktyviai palaikė ir toliau palaikys Ukrainos kovą už savo šalies laisvę ir viso demokratinio pasaulio vertybes. Neabejojame, kad okupantai bus išvyti iš visų Ukrainos teritorijų, kurias okupavo Rusija“, – rašoma partijos išplatintame pranešime.

R.Kuncaitis yra žymus Lietuvos krepšinio treneris, nuo 2008–2009 m. sezone dirbo Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio asistentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.