Pranešama, kad Ukrainoje per sprogimą sužeistas lietuvis, jį ruošiamasi pargabenti į Lietuvą

Ukrainoje šią savaitę buvo sužeistas Tarptautiniame užsieniečių legione tarnaujantis lietuvis, naujienų portalui 15min patvirtino šaltiniai. Pažymima, kad vyro būklė sunki, bet stabili, netrukus planuojama jį pargabenti į Lietuvą.

AP/Scanpix nuotr.
AP/Scanpix nuotr.
Ukrainos kariai<br>Leidėjų nuotr.
Ukrainos kariai<br>Leidėjų nuotr.
Karas Ukrainoje<br>Wikimedia commons.
Karas Ukrainoje<br>Wikimedia commons.
Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kariai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kariai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 12, 2023, 9:59 AM, atnaujinta Feb 12, 2023, 11:11 AM

Kaip rašo 15min, lietuviui nustatyti keli kojų lūžiai, taip pat skeveldriniai sužalojimai.

Pasak užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio atstovės Paulinos Levickytės, į Lietuvos ambasadą Ukrainoje niekas nesikreipė, tačiau ambasadorius Valdemaras Sarapinas susisiekė su savanoriams padedančia organizacija, kuri patvirtino apie įvykį.

„Šiuo metu lietuvis yra Dnipro ligoninėje, jo būklė stabili ir ruošiamas jo pargabenimas į Lietuvą“, – lrytas.lt teigė P.Levickytė.

Rusijos invazijai Ukrainoje tęsiantis jau 11 mėnesių, Kremliaus pajėgos toliau atakuoja Ukrainos miestus raketomis ir aktyviai bando užimti Bachmuto tvirtovę.

Nors Rusijai nepavyko pasiekti daugumos pagrindinių karo tikslų, įskaitant Kijevo užėmimą pirmosiomis plataus masto invazijos dienomis ir abiejų rytinių Luhansko ir Donecko sričių, Rusijos lyderis Vladimiras Putinas nepakeitė savo maksimalistinių tikslų – užimti visą Ukrainą, teigia JAV karo studijų institutas (ISW).

Tikėtina, kad pavasarį Rusija planuoja pradėti puolimą prieš Ukrainos teritorijas. O žiemą ji ėmėsi taktikos išsekinti ukrainiečius ir atkurti savo pajėgas bei atsinaujinti ginkluotę, apie tai kalbėjo Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos koordinatorius Johnas Kirby.

Pastarosiomis dienomis vis garsiau kalbama apie tai, kad Rusijos kariuomenė ruošiasi naujai atakų prieš Ukrainą bangai, kuri veikiausiai prasidės iki vasario pabaigos, kai bus minimos pirmosios invazijos metinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą