G. Nausėda apie rytinį NATO flango stiprinimą: sąjungininkų išlaidos gynybai turi būti didinamos

Prezidentas Gitanas Nausėda vizito Norvegijoje metu susitiko su Norvegijos Ministru Pirmininku Jonu Gahru Støre. Lietuvos ir Norvegijos vadovų susitikime daugiausia dėmesio skirta regiono saugumo, šalių bendradarbiavimo gynybos srityje ir paramos Ukrainai klausimams aptarti.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2023, 8:57 PM

Prezidentas susitikime pabrėžė, kad Lietuva vertina draugiškus dvišalius santykius su Norvegija ir puikų politinį, ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą Šiaurės ir Baltijos šalių šeimoje. Valstybės vadovas teigė, kad Rusijos karo Ukrainoje kontekste šalims bendramintėms yra būtina glaudžiai bendradarbiauti ginant laisvės ir demokratijos idėjas bei savo vertybes, skelbiama prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

Šalies vadovas dėkojo Norvegijai už svarų indėlį į Baltijos regiono saugumą ir šalies dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje Lietuvoje. Pridedama, kad G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad tiek Lietuva, tiek Norvegija ribojasi su agresore Rusija, todėl vienodai vertina kylančias grėsmes ir skiria ypatingą dėmesį savo ir viso NATO rytinio flango stiprinimui.

„Sąjungininkų išlaidos gynybai turi būti didinamos, o karinė pramonė dirbti visu pajėgumu. Turime padaryti viską, kad patys būtume saugūs ir padėtume Ukrainai kuo greičiau pasiekti pergalę – mūsų visų pergalę prieš blogį“, – sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentas su Norvegijos Ministru Pirmininku aptarė pasirengimą NATO viršūnių susitikimui Vilniuje liepos mėnesį. Šalies vadovas akcentavo, kad Vilniuje svarbu priimti sprendimus dėl regiono oro gynybos stiprinimo, sutarti dėl atnaujintų regioninių gynybos planų ir išlaidų gynybai didinimo. Prezidentas taip pat pažymėjo, kad NATO viršūnių susitikimas Vilniuje bus savalaikė proga aptarti Ukrainos euroatlantinės integracijos perspektyvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.