G. Nausėda Varšuvoje susitiks su J. Bidenu

Kitą savaitę prezidentas Gitanas Nausėda vyks vizito į Varšuvą, kur susitiks su Bukarešto devyneto šalių vadovais ir Lenkijoje viešinčiu Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentu Joe Bidenu.

G. Nausėda ir J. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
G. Nausėda ir J. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2023, 1:48 PM

Kaip teigiama Prezidentūros išplatintame pranešime, vasario 22 d. vyksiančiame susitikime su šalių vadovais daugiausiai dėmesio planuojama skirti regiono saugumo, paramos Ukrainai klausimams ir pasiruošimui NATO viršūnių susitikimui Vilniuje šių metų liepą.

ELTA primena, kad Baltųjų rūmų atstovė spaudai penktadienį pranešė, kad JAV prezidentas vasario 20–22 dienomis lankysis Lenkijoje, susitiks su prezidentu Andrzejumi Duda, surengs susitikimą su Bukarešto devyneto lyderiais ir pasakys kalbą prieš Rusijos invazijos į Ukrainą metines.

Karine Jean-Pierre spaudos konferencijoje sakė, kad prezidentas J. Bidenas su A. Duda aptars „dvišalį bendradarbiavimą, taip pat bendras pastangas remti Ukrainą ir stiprinti NATO atgrasymo priemones“.

Anksčiau Lietuvos prezidentas G. Nausėda patvirtino, kad liepos mėnesį Vilniuje vykstant NATO viršūnių susitikimui į Lietuvą atvyks ir Vašingtono lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.