Prokuratūra nesiims tyrimo dėl buvusio kriminalisto A. Martinkaus kaltinimų policijai dėl neteisėto sekimo

Generalinė prokuratūra pranešė, kad iš naujo nevertins buvusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūno Algimanto Martinkaus pateiktos informacijos apie esą policijos vadovų vykdytą neteisėtą asmenų sekimą.

 Generalinė prokuratūra pranešė, kad iš naujo nevertins buvusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūno A.Martinkaus pateiktos informacijos apie esą policijos vadovų vykdytą neteisėtą asmenų sekimą.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Generalinė prokuratūra pranešė, kad iš naujo nevertins buvusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūno A.Martinkaus pateiktos informacijos apie esą policijos vadovų vykdytą neteisėtą asmenų sekimą.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 2:00 PM

„Atsižvelgiant į tai, kad išnagrinėjus persiųstą pareiškimą naujų reikšmingų aplinkybių nenustatyta, prokuratūra informavo pareiškėją, kad pagrindo Baudžiamojo proceso kodekso nustatyta tvarka iš naujo vertinti tas pačias aplinkybes ir priimti naują proceso sprendimą nėra“, – teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

Prokuratūra tokį sprendimą priėmė, išnagrinėjusi šių metų sausio 27 d. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto persiųstą A. Martinkaus pareiškimą, adresuotą Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, frakcijų seniūnams, komitetų ir komisijų pirmininkams.

Anot prokuratūros, atsakyme A. Martinkui nurodyta, kad persiųstame rašte jo nurodomos aplinkybės jau buvo išsamiai tikrintos ir vertintos anksčiau, tačiau nenustačius nusikalstamų veikų požymių buvo priimtas prokuroro nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Šis prokuroro nutarimas buvo skundžiamas nustatyta tvarka ir teismų sprendimais paliktas galioti kaip pagrįstas ir teisėtas“, – primena prokuratūra.

2022 m. balandžio mėnesį Vilniaus miesto apylinkės teismas, atmesdamas A. Martinkaus skundą dėl prokuroro nutarimo, pažymėjo, kad faktinėmis aplinkybėmis nepagrįstos abejonės, samprotavimai, prielaidos, nuomonė ir įtarimai nėra pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą. Neskundžiamoje 2022 m. gegužės mėnesį priimtoje Panevėžio apygardos teismo nutartyje pažymima, kad pareiškime nurodytų aplinkybių tikslinimo metu buvo atlikta pakankamai procesinių veiksmų, reikšmingų objektyviam tyrimui, surinkta ir įvertinta pakankamai duomenų, kurie buvo svarbūs atitinkamam procesiniam sprendimui priimti.

ELTA primena, kad Seimą pasiekė buvusio LKPB pareigūno A. Martinkaus raštas, kuriuo jis prašo parlamente inicijuoti laikinąją tyrimo komisiją, kuri įvertintų buvusių policijos vadovų, tarp kurių – buvęs LKPB viršininkas Rolandas Kiškis, jo buvęs pavaduotojas Andžejus Roginskis, buvęs Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas, veiksmus. Jis įtaria, jog buvę policijos vadai galėjo neteisėtai sekti kitus pareigūnus.

Policija šiuos kaltinimus neigia ir tvirtina, kad tai yra manipuliacijos, iš pareigų atleisto pareigūno kerštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.