G. Nausėda: Lietuva remia ir rems Moldovos integraciją į ES

Prezidentas Gitanas Nausėda Miunchene susitiko su Moldovos Respublikos Prezidente Maia Sandu. Susitikime valstybių vadovai aptarė saugumo situaciją regione ir iššūkius, su kuriais susiduria Moldova Rusijai siekiant hibridinėmis priemonėmis destabilizuoti situaciją šalyje, skelbiama prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 6:11 PM, atnaujinta Mar 13, 2023, 3:32 PM

Susitikime prezidentas pabrėžė, kad Rusijos agresija Ukrainoje kelia pavojų kaimyninėms demokratinėms valstybėms, kurios privalo būti pasirengusios atremti hibridinių išpuolių grėsmę.

„Visi puikiai suprantame, kokią grėsmę kelia ekspansinė Rusijos politika regione, ir žinome, kokių veiksmų agresorė ėmėsi anksčiau. Privalome būti pasirengę šioms grėsmėms ir gintis kartu. Lietuva deda visas pastangas, kad padėtų Moldovai eiti valstybės nepriklausomybės, demokratijos ir laisvės keliu“, – sakė G. Nausėda.

Valstybės vadovas patikino, kad Lietuva remia Moldovos siekį tapti visateise Europos Sąjungos nare ir yra pasirengusi suteikti tam reikalingą politinę ir ekspertinę pagalbą. Lietuva Moldovai pasiūlė savo įvairių sričių ekspertus, galinčius padėti integracijos į ES procese.

„Prieš du dešimtmečius Lietuva įveikė tą eurointegracinį kelią, kuriuo šiandien žengia Moldova. Esame pasiryžę dalintis savo patirtimi ir žiniomis“, – sakė G. Nausėda ir pabrėžė, kad ES narystė reikalauja esminių permainų valstybės valdyme ir Lietuva yra pasirengusi suteikti Moldovai tam reikiamus išteklius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.