G. Landsbergis: jei siekiama Ukrainos pergalės, atėjo metas įvardinti, kad Rusija šį karą turi pralaimėti

Lietuvos Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Miuncheno saugumo konferencijoje po susitikimo su jaunaisiais lyderiais buvo atviras – jei tikrai siekiama Ukrainos pergalės, jau atėjo metas drąsiai įvardinti, kad Rusija turi pralaimėti šį karą.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. <br> Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. <br> Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2023, 5:06 PM

„Rusijos barbariškas karas prieš Ukrainą trunka metus. Tenka pripažinti, kad tarptautinės bendruomenės karinė parama Ukrainai vėluoja. Jei mes tikrai siekiame Ukrainos pergalės, jau atėjo metas drąsiai įvardinti, kad Rusija turi pralaimėti šį karą“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Su jaunaisiais politikais, akademinio pasaulio ir NVO bendruomenių atstovais iš Europos Sąjungos, Jungtinės Karalystės, Ukrainos ir kitų šalių, G. Landsbergis aptarė didžiausius saugumo iššūkius, Rusijos karo įtaką energetikos procesams bei prielaidas tvaresnei pasaulio saugumo architektūrai.

„Rusija ne tik agresyvi, bet ir pavojinga, todėl yra būtina nuolat stiprinti viso rytinio NATO flango saugumą. Aljanso karinės galios didinimas, Madrido susitarimų įgyvendinimas – pagrindinės prielaidos Europos kontinento saugumui“, – susitikime pažymėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.