G. Landsbergis: knygoje „Pranešėjas ir Prezidentas“ pateikta nauja informacija kelia susirūpinimą dėl VSD integralumo

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigia, kad knygoje „Pranešėjas ir prezidentas“ pateikta nauja informacija kelia susirūpinimą Valstybės saugumo departamento (VSD) integralumu

Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2023, 12:15 PM, atnaujinta Mar 1, 2023, 4:29 PM

„Teko susipažinti su informacija, kuri yra pateikta žurnalistų knygoje. Kai kas iš anksčiau buvo žinoma, kai kurie tyrimai jau buvo atlikti. Tačiau, akivaizdu, kad žurnalistų pateikta informacija kelia papildomus klausimus“, – Briuselyje LRT žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Politikas akcentuoja, kad knygoje žurnalistų pateikta informacija kelia papildomus klausimus ir pagrįstą susirūpinimą.

„Mano požiūriu, tai yra rimta informacija, kuri gali kelti klausimų dėl tokios svarbios institucijos kaip Valstybės saugumo departamentas integralumo“, – pabrėžė G. Landsbergis.

„Manau, kad, visų pirma, kaip ir politika turime aptarti tai koalicijoje ir partijoje, diskutuoti, kokie klausimai, kokia forma turi būti keliami. Neatmesčiau, kad viena ar kita forma Seimas į juos gali pasigilinti“, – pridūrė jis.

Knygynuose netrukus pasirodys žurnalistų D. Pancerovo ir B. Davidonytės knyga „Pranešėjas ir Prezidentas“.

Knygoje atskleidžiamas Valstybės saugumo departamento (VSD) vykdytas galimai neteisėtas duomenų rinkimas apie privačius asmenis prezidento rinkimų kampanijos metu, taip pat nemažai dėmesio skiriama G. Nausėdos rinkiminei kampanijai bei prezidentavimo laikotarpiui. Autoriai knygoje nagrinėja šalies vadovo veiklą pandemijos laikotarpiu, jo konfliktus su konservatoriais, santykius su politine komanda ir t. t.

Tai ne pirmoji D. Pancerovo ir B. Davidonytės knyga. Autoriai 2019 metais taip pat išleido knygą „Kabinetas 339“, kurioje aprašomas ekspremjero Sauliaus Skvernelio vadovavimo Vyriausybei laikotarpis.

ELTA primena, kad viešojoje erdvėje kilo didelis ažiotažas po to, kai 2020 metais pasirodė informacija, kad VSD galimai 2019 metais rinko duomenis apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką.

Visgi VSD vadovybė griežtai atmetė viešai reiškiamus būgštavimus, esą žvalgyba rinko informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.